Elena Udrea: "USL vrea să modifice Legea Urbanismului pentru a reintroduce sistemul de avizare bazat pe şpagă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 4 din judeţul Neamţ.
Elena Udrea va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 4 din judeţul Neamţ.

Deputatul PDL Elena UDrea susţine că modificările propuse de USL la Legea Urbanismului sunt menite să reintroducă sistemul de avizare "bazat pe şpagă", care îi avantajează pe cei bogaţi, care " vor putea să construiască zgârie-nori între clădiri cochete de patrimoniu sau în parcuri".

Udrea consideră că modificarea articolului 32 din lege este ideea primarului Constanţei, Radu Mazăre, în ideea în care "şpaga pentru autorizarea unor blocuri de locuinţe de lux ori hoteluri pe zona de plajă a staţiunii Mamaia s-ar putea ridica la câteva milioane de euro". Cu privire la acest aspect, parlamentara PDL "modificarea Articolului 32 din Legea Urbanismului ar anula progresele legislative realizate în ultimii ani şi ne-ar putea întoarce la haosul imobiliar instalat imediat după revoluţie".

De asemenea, democrat-liberala spune că modificările propuse de USL "îi pune la colţ pe oamenii de rând, care nu vor putea să înalţe niciun gard înainte de a <<cotiza>> către consilieri".

Pe fond, modificările propuse USL vizează revenirea la situaţia în care era permisă existenţa planurilor urbanistice zonale derogatorii de la planurile urbanistice generale, a subliniat Elena Udrea.

"Elena Udrea reuşise să corecteze, prin lege, această disfuncţionalitate, astfel că astăzi, de exemplu, nu se mai pot construi turnuri de 30 de etaje în locuri în care în PUG se prevedea doar P+4, şi nici ansambluri rezidenţiale acolo unde exista în PUG o zonă industrială", se arată în comunicatul emis de PDL.

"Faptul că noua conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului nu acţionează pentru a opri această adevărată crimă împotriva ordinii urbanistice conduce la ideea că interesul public a fost de mult abandonat', susţine fostul ministru. Elena Udrea declară că, la ministerul pe care l-a condus, succesorii ei dau dovadă de 'servilism maxim pe linie politică' în privinţa iniţiativei de modificare a Legii Urbanismului, dar şi în cazul Cazinoului de la Constanţa sau în cazul Halei Matache. 'Noua conducere a MDRT nu are ca scop gestionarea domeniului construcţiilor şi protejarea interesului public, ci deservirea clientelei politice", a mai adăugat deputatul PDL.

Democrat-liberala consideră că demersurile de îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul urbanismului şi de conservare a clădirilor de patrimoniul trebuie să fie complementare cu cele ale societăţii civile, pentru că "altfel, ne vom trezi cu toţii că parcurile şi monumentele istorice dispar pentru a lăsa loc construcţiilor unor rechini imobiliari care nu s-au zgârcit la şpagă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite