Elena Băsescu şi 150 de litri de vin fiert au încălzit inima studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

împartă, din partea PD, portocale şi vin fiert. De fapt, spre 6 seara, nu mai erau nici portocale, nici vin fiert şi nici măcar ceai, dar studenţii - băieţi, în exclusivitate - nu voiau să

împartă, din partea PD, portocale şi vin fiert. De fapt, spre 6 seara, nu mai erau nici portocale, nici vin fiert şi nici măcar ceai, dar studenţii - băieţi, în exclusivitate - nu voiau să spargă cercul format în jurul Elenei Băsescu şi mai inventau câte o întrebare, doar, doar, aceasta va mai rămâne să discute cu ei. Acţiunea din complexul Regie a fost organizată de organizaţia de studenţi a PD, care a pus la bătaie 150 litri de vin fiert. Cu sau fără Elena Băsescu, acest produs ar fi avut oricum succes, unii studenţi ieşind din cămine în şlapi, fără ciorapi, pentru a mai prinde un pahar cu băutură. Fiica cea mică a şefului statului a apărut exact la timp, când vinul era pe terminate, iar studenţii prinseseră chef de vorbă şi de cântec. Până să se spargă gheaţa, locatarii Regiei s-au mulţumit să-i ceară Elenei Băsescu să se fotografieze cu ei sau să le dea autografe. În consecinţă, tânărul model al familiei prezidenţiale a stat, răbdătoare, în frig, până când toţi cei prezenţi au avut parte de o poză sau de o dedicaţie. Studenţii au devenit ceva mai curioşi abia după ce televiziunile, care o încercuiseră până atunci pe Elena Băsescu, au părăsit Regia. "Nu eşti prea tânără pentru politică?", a întrebat, sfios, un student. Altul, ceva mai curajos, a întrebat-o dacă şi de cine este păzită. "El", a răspuns Elena Băsescu zâmbind şi arătând către un tânăr aflat în spatele ei, vizibil nefericit că a fost deconspirat. Întrebările ar fi devenit, probabil, şi mai îndrăzneţe, dar fata preşedintelui s-a plâns că îi este îngrozitor de frig şi a plecat, spre vizibila dezamăgire a grupului de 10-15 studenţi care aveau chef să-şi petreacă seara conversând cu ea.
Studenţii, mai încântaţi de fată decât de tată
Elena Băsescu s-a bucurat, în Regie, de o primire mai bună chiar decât cea a tatălui ei, care a trecut prin complex la începutul lunii septembrie. Traian Băsescu a venit, atunci, la şcoala de vară a tineretului PSD şi, după ce a vorbit, a încercat să-şi facă obişnuita baie de mulţime. Greşeala sa a fost că l-a întrebat pe primul student care i-a ieşit în cale dacă a venit să-şi dea restanţele. Acesta s-a văzut în postura de a răspunde la o întrebare sensibilă în faţa unei armate de camere de luat vederi, iar răspunsul său avea toate şansele să fie văzut, la tv, de toate rudele şi cunoştinţele. Traian Băsescu a simţit, probabil, reticenţa publicului şi a plecat foarte repede din Regie. Elena Băsescu - care îşi dă masteratul în ştiinţe politice - a comunicat cu studenţii mult mai bine, în condiţiile în care toţi cei prezenţi, joi seara, în centrul Regiei au identificat-o imediat drept fata preşedintelui.

Feste lingvistice
Limba română i-a jucat însă feste Elenei Băsescu, atunci când a trebuit să explice ce caută în mijlocul studenţilor. "Trebuie să stai în jurul oamenilor, să vezi cum se comportă cu tine, poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri. Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine... nu vor să vorbească cu tine", a spus fata preşedintelui, potrivit site-ului postului Antena 3. (N.D.)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite