Educaţia, noua miză în lupta dintre preşedinte şi partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia prezidenţială pentru analizarea şi elaborarea politicilor din educaţie ar putea fi extinsă, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, pentru a beneficia de expertiza mai multor

Comisia prezidenţială pentru analizarea şi elaborarea politicilor din educaţie ar putea fi extinsă, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, pentru a beneficia de expertiza mai multor specialişti.

Şeful statului a propus cooptarea de noi membri, astfel încât Comisia prezidenţială să beneficieze de expertiza mai multor specialişti, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială. "Din comisie vor mai face parte reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din învăţământ, Academiei Române, Consiliului Elevilor, comisiilor parlamentare de învăţământ, studenţilor, ONG-urilor, asociaţiilor de părinţi, Ministerului Muncii şi Ministerului Educaţiei", se arată în sursa citată.

Comisia prezidenţială a realizat raportul "România educaţiei, România cercetării" şi, în noul format, urmează să elaboreze strategiile prezentate în raport. După prezentarea raportului privind educaţia, mai multe partide politice au propus un Pact Naţional pentru Educaţie.

Şeful statului a caracterizat iniţiativa partidelor drept "un joc politic deplasat", dar a precizat că va purta discuţii cu toate paridele şi va cere "un consens naţional depolitizat". PSD proclamă paternitatea Pactului Naţional pentru Educaţie, spunând că social-democraţii au susţinut, încă din 2005, încheierea unui astfel de pact, semnat de toate partidele parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite