Eckstein despre reorganizare: UDMR doar acum poate să ţină pistolul la tâmpla PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Eckstein Kovacs
Peter Eckstein Kovacs

Fostul consilier prezidenţial Eckstein Peter Kovacs a declarat că UDMR nu ar trebui să amâne discuţiile referitoare la reorganizarea administrativă a ţării, pentru că are "o poziţie bună în Parlament" şi poate "să ţină pistolul la tâmpla PDL".

"UDMR este într-o poziţie bună, când voturile ei sunt cele mai importante în Parlament, când poate să ţină pistolul la tâmpla PDL, deci acum trebuie să discutăm despre reorganizare. Ce va fi după alegeri, dacă UDMR va fi la guvernare, dacă viitorii parteneri vor dori să facă ceva pe placul Uniunii, nu se ştie", a comentat, potrivit Mediafax, fostul consilier prezidenţial într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe.

Eckstein a insistat că UDMR doar acum are "argumente, voturi şi putere". În opinia fostului senator, UDMR face lobby nu doar pentru ca judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să facă parte din aceeaşi regiune, dar şi pentru ca judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj să facă parte din aceeaşi entitate administrativă.

"Sunt discuţii nu numai în legătură cu Harghita şi Covasna, ci şi legate de o posibilă regiune de dezvoltare cu judeţele Satu Mare, Bihor, şi Sălaj. Faţă de această doleanţă există o receptivitate mai scăzută", a mai spus fostul consilier prezidenţial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite