Eckstein Kovacs, consilier prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu şi-a înnoit garnitura de consilieri de la Cotroceni prin numirea fostului senator UDMR Peter Eckstein Kovacs în postul de responsabil pentru minorităţi. Şeful

Preşedintele Traian Băsescu şi-a înnoit garnitura de consilieri de la Cotroceni prin numirea fostului senator UDMR Peter Eckstein Kovacs în postul de responsabil pentru minorităţi. Şeful statului a semnat, ieri, şi decizia de eliberare din funcţia de consilier de stat a Danielei Nicoleta Andreescu, instalată, luni, în funcţia de secretar general al Guvernului.

„Nu este o afiliere politică acceptarea acestui post de consilier”, a declarat, pentru Mediafax, fostul parlamentar maghiar, adăugând că îşi va păstra calitatea de membru al Uniunii, întrucât aceste funcţii nu se află în stare de incompatibilitate.

Peter Eckstein Kovacs a fost în 1990 - 1992 deputat din partea UDMR Cluj, în perioada 1992 - 1996 a deţinut funcţia de consilier local la Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca, iar în 1996 - 1999 a fost ales senator UDMR de Cluj. Între 1999 şi 2000, Eckstein Kovacs a fost ministru delegat pe lângă primul ministru, pentru minorităţi naţionale, iar în legislatura 2000 - 2004 a fost ales senator UDMR.

La alegerile din 30 noiembrie 2008, el a candidat pentru un post de senator în colegiul 2 din Cluj, dar nu a reuşit să acceadă în Parlament.

De la Cotroceni, la Palatul Victoria

Daniela Nicoleta Andreescu, numită secretar general al Guvernului, a lucrat la Institutul de Proiectări Construcţii de Maşini. Ea a deţinut, din 28 ianuarie 2005, postul de secretar de stat din partea PD în Ministerul Muncii, post pe care l-a părăsit în aprilie 2007, fiind numită, în noiembrie 2007, în funcţia de consilier de stat la Departamentul Constituţional Legislativ din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Ca SGG, ea are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare şi de a rezolva problemele organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Executivului. Una dintre principalele atribuţii este şi coordonarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite