Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei.

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de către Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, că speră să nu se înceapă cu modificările la lege până când aceasta nu va fi văzută funcţionând.

UPDATE 18.00 Ecaterina Andronescu a depus, la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei.

La eveniment au fost prezenţi premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 2 iulie a.c., Decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a doamnei Ecaterina Andronescu", informează Administraţia prezidenţială.

Preşedintele Traian Băsescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educaţiei Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat şi să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, astăzi, că ea nu a plagiat niciodată şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate.

"N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (...) Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activităţii mele pe tot parcursul ei", a precizat Andronescu.

Noul ministru al Educaţiei a subliniat că toată cariera şi-a construit-o pe muncă şi pe onestitate.

"În acestă carieră profesională sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la poziţia de asistent stagiar, şef de lucrări, conferenţiar, profesor şi conducător de doctorat. Fiecare etapă pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar şi a ajuns la CNATDCU", a arătat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite