EXCLUSIV Ponta îi cere lui Vanghelie să dea undă verde excluderii lui Severin. Vanghelie: Dosarul Severin va fi trimis la Comisia de Etică a PSD Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat azi pentru "Adevărul" că a discutat cu şeful organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, să demareze procedurile de excludere din partid a eurodeputatului Adrian Severin, membru al acestei organizaţii. În consecinţă Marian Vanghelie a anunţat că "dosarul" Adrian Severin va fi trimis la Comisia de Etică a PSD Bucureşti, iar eurodeputatul va fi invitat la discuţii.

Ponta i-a trimis şi o scrisoare lui Marian Vanghelie, în care îi solicită declanşarea procedurilor, conform statutului PSD. Liderul social-democraţilor a precizat că propunerea de excludere trebuie să vină din partea organizaţiei din care face parte Severin, decizia finală revenind însă Comitetului Executiv. Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a avut ieri o poziţie similară.

Decizia va fi luată luni, a precizat Vanghelie, adăugând că va propune excluderea din partid a acestuia "în funcţie de decizia colegilor".

"Adrian Năstase are întelepciune şi o anumită experienţă politică. Am vorbit cu domnul Năstase. Eu sunt preşedintele PSD şi am luat decizia care este bună pentru partid", a comentat Pontra pentru Adevărul. El a mai spus că este convins că şi Marian Vanghelie va face ceea ce i-a solicitat.

Ponta a mai spus că nu va convoca un Comitet Executiv special pentru Adrian Severin pentru că “partidul are alte lucruri mai bune de făcut”. Şedinţa va avea loc la termen, cel mai probabil la sfârşitul lunii martie-începutul lunii aprilie.

În replică la ironiile lui Adrian Severin care se întreba retoric cine este Ponta pentru a-i cere demisia, Ponta i-a amintit acestuia că este şeful său de partid.

"I-am transmis să ia act de decizia Biroului Permanent Naţional de luni, care preciza că PSD va acţiona conform deciziilor luate de grupul europarlamentarilor PSD şi de grupul socialist din Parlamentul European, am anexat decizia luată de europarlamentarii noştri, precum şi hotărârea luată de grupul socialist şi i-am solicitat aplicarea prevederilor statutare privind excluderea domnului Adrian Severin", a precizat Ponta.

Severin este membru al organizaţiei PSD Sector 1, unde preşedinte este Dan Tudorache.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite