EXCLUSIV Pactul Boc- Blaga: Terminaţi cu cafelele şi cu taberele din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi candidaţi la şefia PDL, premierul Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga, au avut azi o discuţie cu parlamentarii partidului şi au cerut un pact de neagresiune pe perioada campaniei interne, au declarat pentru „Adevărul" surse democrat-liberale.

Surse participante la discuţii au precizat că Blaga le-a spus parlamentarilor să strângă rândurile. „Noi suntem parteneri. Rămânem prieteni şi după această competiţie", le-a descris Blaga senatorilor relaţia sa cu premierul. „Terminaţi cu cafelele, cu aranjamentele şi taberele din partid. Nu asta trebuie să fie preocuparea voastră în acest moment ", a continuat el. Şi premierul Emil Boc le-a cerut să se axeze pe legile importante, făcând apel la parlamentari să se mobilizeze pentru ca incidente de tipul celor petrecute săptămâna trecută, la votul privind reducerea TVA, să nu se mai repete, cu atât mai mult cu cât urmează mai multe moţiuni simple ale Opoziţiei.

La finalul discuţiilor cu uşile închise, întrebat despre pact, Vasile Blaga a răspuns sec: „L-am atacat eu vreodată pe premierul Emil Boc?". În schimb, chestionat pe aceeaşi temă, şeful Executivului a admis că principala preocupare a democrat-liberalilor până la 11 aprilie trebuie să fie guvernarea, abia după această dată urmând a fi declanşată competiţia pentru şefia partidului.

Potrivit unor surse, unul dintre cei mai vocali susţinători ai ideii de non-combat a fost senatorul de Bacău, Gabriel Berca, cel care a semnat moţiunea lui Emil Boc. Berca a pledat ca „atacurile murdare" să fie înlocuite de decenţă, aceasta fiind mai importantă de cât orice competiţie. Iniţiativa pactului îi aparţine lui Gheorghe Flutur, un alt semnatar al moţiunii premierului.

Pentru „o competiţie elegantă” a militat ieri şi preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, care a apreciat într-un comunicat că „aceasta este dorinţa care îi animă pe toţi cei care iubesc cu adevărat partidul”. „Nu înţelegem cum unele filiale pot organiza voturi pentru a spijini „unanim” persoane (indiferent despre cine este vorba), în condiţiile în care nicio moţiune nu există oficial până la 12 aprilie”, a arătat şeful democrat-liberalilor doljeni. El i-a cerut lui Boc „să stopeze încălcările statutului”. „Organizaţia PDL Dolj doreşte o competiţie elegantă, corentă, cu cât mai multe opţiuni”, a mai spus Berceanu.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Sotica declara recent, pentru România Liberă, că cea mai bună soluţie pentru partid ar fi retragerea lui Vasile Blaga din cursa pentru şefia partidului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite