EXCLUSIV Blaga îi transmite lui Băsescu: „Nu răspund la ordinele nimănui. Am destulă vechime în partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat în exclusivitate pentru Adevărul că nu răspunde ordinelor nimănui, el făcând astfel referire la „indicaţiile" pe care preşedintele Traian Băsescu le-a dat democrat-liberalilor în şedinţa grupurilor parlamentare de ieri-seara.

Criticile formulate de președintele Traian Băsescu ieri-seară, în fața aleșilor PDL, la adresa ”stelelor partidului care, deși au pierdut portofoliile, stau ascunse în tranșee”, au primit azi o replică din partea fostului ministru de Interne, Vasile Blaga. "Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime în partid, încât să mai țin cont de sfaturile cuiva", a comentat pentru "Adevărul" secretarul general al partidului, decis să nu-și schimbe atitudinea, în ciuda apostrofărilor președintelui.

Citiţi şi: Băsescu a făcut instructaj cu „stelele“ PDL

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri-seară o întâlnire cu aceştia pentru a stabili priorităţile legislative. Reuniunea s-a transformat însă într-un conflict între şeful statului şi „greii PDL". El a cerut promovarea în partid a unor oameni ca Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Teodor Baconschi. Atacul lui Băsescu la adresa gărzii vechi vine pe fondul pregătirii congresului PDL, care va avea loc la 14 mai.

Surse din PDL au declarat pentru Adevărul că Traian Băsescu i-a reproşat lui Vasile Blaga că fuge de responsabilitate de când a părăsit funcţia de ministru. Preşedintele i-a acuzat pe greii PDL că nu apără imaginea partidului, afectată de actul guvernării dar şi de suspiciuni de corupţie. Băsescu i-a solicitat deputatului Dan Păsat să renunţe la imunitatea parlamentară pentru ca ancheta DNA să-şi poată urma cursul.

Citiţi mai multe în ziarul „Adevărul“ de mâine dimineaţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite