EUObserver: Băsescu l-a enervat pe Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolas Sarkozy a avut, la ultimul summit al UE, o nouă ieşire nervoasă la adresa preşedintelui României, din cauza afirmaţiilor pe care Traian Băsescu le-a făcut la adresa Libiei.

Site-ul euobserver.com a notat, sâmbătă, că Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy au avut un nou conflict, de această dată şeful de stat francez fiind deranjat de discursul preşedintelui român despre revoluţia din Libia.

Conform sursei citate, Sarkozy a avut o ieşire nervoasă, însă cancelarul german Angela Merkel l-a calmat. „Informaţiile sugerează că preşedintele român a formulat dubii asupra credibilităţii rebelilor în timpul discuţiilor liderilor UE, generând o nouă izbucnire din partea lui Sarkozy şi determinând-o pe Angela Merkel să facă un apel la calm", notează EU Observer.

Traian Băsescu a declarat, în cadrul summitului de vineri, de la Bruxelles, că România nu este de acord cu intervenţia militară în Libia şi că ţara noastră nu recunoşte Consiliul Naţional din Libia (forţele anti-Gaddafi).

Şeful statului a mai avut neînţelegeri cu Sarkozy, deoarece Franţa a anunţat că se va opune aderării României la spaţiul Schengen, dar şi din cauza problemelor pe care romii le creează francezilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite