Duşmanii lui Tăriceanu ies la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boureanu, Ioan Ghişe, Adrian Miroiu şi Laurenţiu Olan. "Fără a contesta ideea că o dezbatere referitoare la angajamentele internaţionale ale României ar putea fi necesară, atragem atenţia

Boureanu, Ioan Ghişe, Adrian Miroiu şi Laurenţiu Olan. "Fără a contesta ideea că o dezbatere referitoare la angajamentele internaţionale ale României ar putea fi necesară, atragem atenţia că orice astfel de dezbatere trebuie să fie lansată, organizată şi condusă în aşa fel încât ea să servească, nu să submineze interesele naţionale. Considerăm că modul în care Călin Popescu Tăriceanu şi grupul din jurul său au încercat să manipuleze în scopuri politicianiste temerile, nelămuririle şi sentimentele populaţiei este nedemn, iresponsabil şi descalificant", se arată în declaraţie. În opinia semnatarilor, au fost încălcate standardele minime de decenţă politică, iar imaginea şi credibilitatea României ca membru al comunităţii internaţionale şi partener internaţional au fost periclitate.
"De 16 ani, niciun prim-ministru al României nu şi-a permis să trateze într-un registru politicianist problemele de politică externă. Mai grav pentru liberali, sub aspect procedural, demersul de joi, 29 iunie 2006, a reprezentat o extrem de gravă încalcare nu numai a regulilor şi cutumelor practicii diplomatice şi de relaţii internaţionale, ci şi o nouă şi grosolană încălcare a statutului PNL, punct culminant al unei serii de astfel de încălcări care în ultimul an au dus, practic, la distrugerea partidului ca organizaţie politică democratică", se mai arată în text. Autorii îi cer premierului să pună capăt imediat acestui demers "prost gândit şi neinspirat" şi să oprească seria declaraţiilor publice care produc confuzie sau proiectează o imagine negativă pentru România în comunitatea internaţională.
"Considerăm că, în aceste condiţii, organizarea unei platforme politice alternative la reţeaua intereselor de grup impusă partidului de Călin Popescu Tăriceanu, precum şi organizarea unei echipe capabile să scoată PNL din criza instituţională, politică şi morală în care a fost împins de Tăriceanu şi acoliţii săi a devenit o urgenţă. Este o sarcină pe care toţi liberalii trebuie să şi-o asume neîntârziat pentru că în joc este însăşi supravieţuirea partidului nostru", au precizat semnatarii documentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite