Duşa, Stroe, Corlăţean, Şova şi Voicu şi-au depus jurămintele la Cotroceni şi devin oficial miniştri. Postul de la Justiţie rămâne vacant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noii miniştri au depus luni seara jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia, programată pentru ora 20.30, a început cu mai bine de o jumătate de oră întârzire.

Astfel, Mircea Duşa - desemnat pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe devine ministru delegat pentru Administraţie,Titus Corlăţean va fi ministru de Externe, Dan Şova - ministru pentru relaţia cu Parlamentul şi Mihai Voicu - ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Mona Pivnicenu nu a fost prezentă la ceremonie.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a mulţumit miniştrilor care au părăsit Cabinetul Ponta, despre care a spus că "şi-au purtat cu demnitate mandatul", mulţumindu-i în mod special fostului ministru de Externe, Andrei Marga.

"Sunt toţi oameni care şi-au purtat mandatul cu demnitatea de ministru, cu pricepere şi onestitate. În chip special îi mulţumesc domnului profesor Marga, care într-o situaţie extrem de dificilă a făcut cu devotament faţă de ţară şi faţă de Guvernul din care a făcut parte tot ceea ce se putea face. Îmi exprim convingerea mea, care este şi a premierului, că, deşi dezbaterea publică este centrată pe verdictul jurudic legat de referendum, nu referendumul şi verdictul sunt principala temă de acţiune a acestui guvern", a afirmat Antonescu.

El a spus că Guvernul are "responsabilităţi foarte clare şi foarte vaste".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite