Udrea: "Drumurile turistice trebuie să aibă prioritate în reabilitare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea: "Drumurile turistice trebuie să aibă prioritate în reabilitare"
Udrea: "Drumurile turistice trebuie să aibă prioritate în reabilitare"

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat în această seară la postul public de televiziune că în noua lege a turismului va exista o reglementare care va decide reabilitarea cu prioritatea a drumurilor care duc spre destinaţiile turistice

Ministrul a spus că în noua lege a turismului a prevăzut ca, pe viitor, la începutul fiecărui an, împreună cu Ministerul Transporturilor, să decidă care sunt drumurile care duc către destinaţii turistice şi care vor fi reabilitate cu prioritate în anul respectiv.

"Pentru că, dacă decidem că turismul este o ramură prioritară a economiei naţionale, atunci trebuie să ne comportăm în consecinţă. Şi eu cred că avem toate argumentele de ordin economic, social, cultural, să spunem că turismul poate să ajute o comunitate să se dezvolte, poate să ajute România să treacă prin această perioadă de criză. Numai trebuie să i se acorde importanţa cuvenită", a adăugat Elena Udrea.

În opinia ministrului, această lege, care este finalizată, va "revoluţiona" turismul şi "va rezolva foarte multe probleme care au fost semnalate de cei care au activităţi în turism".

Ministrul de resort declara, la sfârşitul lunii august, că Ministerul Turismului vrea să stabilească, prin Proiectul de Lege a Turismului, TVA de 9% pentru alimentaţia din turism, faţă de 19% cât este în prezent.

În prezent, impozitul pentru unităţile de cazare din turism este de 9%, în timp ce impozitul perceput pentru unităţile de alimentaţie este de 19%, relatează Newsin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite