Dragnea: Nu mai vreau să stau pe la uşi să fac lobby, vreau să fiu în interior. Cetățenii vor o nouă Românie, o reformare a Constituției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară că nu va vota, dacă va ajunge parlamentar, cum îi cere liderul de grup, ci va fi un ales "un pic atipic".

"Guvernul are un loc Executiv, dar fiecare parlamentar trebuie să înțeleagă că el are un rol dat de cetățeni. Eu nu suport acest semn (n.r. - semnul roman cu degetul opozabil în sus sau în jos), cum arăta Toader, așa sau așa. Ce înseamnă? Adică degetul în sus și degetul în jos - votezi sau nu votezi? Atunci înseamnă că parlamentarii, sau Parlamentul, a devenit o masă de manevră în care merg niște cetățeni, în care șeful de grup care a vorbit cu șeful de partid sau cu nu-știu-care-grup de interese le spune ce să voteze. Fiecare parlamentar poate să fie activ și eu nu o să fiu un parlamentar obișnuit, o să fiu un pic atipic", a declarat Dragnea, la Antena 3.

"Nu mai vreau să stau pe la uși sau să mă întâlnesc cu parlamentari, colegi, să fac lobby și eu și toți ceilalți președinți (n.r. - de CJ) sau primari, nu, vreau să fiu în interior, vreau să fiu acolo unde se fac aceste lucruri", și-a motivat el, printre altele, alegerea de a lăsa șefia CJ pentru Parlament.

"Vreau să vă spun că niciodată nu m-am gândit până acum câteva luni că ar fi posibil să merg acolo (n.r. - în Parlament). Nu mă gândeam, pentru că eu sunt un om activ, de 20 de ani tot lucrez, fac lucruri, determin lucruri și mă gândeam că (din funcția de) parlamentar nu faci nimic și gândeam prost și foarte mulți parlamentari nu realizează, din păcate, importanța funcției lor, sau au fost ajutați poate să nu realizeze importanța funcției lor", a adăugat social-democratul.

Dragnea a mai declarat că Guvernul nu mai trebuie să conducă țara "după ureche sau pompieristic" și pentru acest lucru trebuie realizat în Parlament un proiect de relansare națională, acesta fiind încă un motiv al candidaturii sale.

"Un alt motiv reprezintă faptul că această țară trebuie să aibă, să primească de la fiii ei un proiect de țară, un proect național, oamenii ăia nu au venit doar să îl suspende pe Băsescu, ăsta e un simptom și asta e o analiză proprie, vor o nouă Românie, vor descentralizare, o reformare a Constituției, vor un plan strategic de dezvoltare. Cred cu tărie că România nu-și mai poate permite, într-o lume destul de agitată, să continue guvernând după ureche sau pompieristic, sau conectat la aparate, aparate însemnând FMI, CE sau alți finanțatori. Am tot respectul pentru partenerii noștri externi, și o spun cu sinceritate, dar nu cred că ei trebuie să ne facă nouă proiectul de viitor, pentru că nu trebuie să le ceri așa ceva, ei au propriile lor probleme. Avem și noi oameni buni, oameni deștepți în toate domeniile de activitate, care pot genera un proiect strategic, cu termene clare, cu obiective precise, astfel încât în 5 ani, în 10 ani, în 25 de ani, această țară să ajungă unde merită. Toate aceste lucruri se fac în Parlament", a explicat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite