Dragnea: Datele vor arăta că, dacă CC ar fi luat altă decizie, am fi asistat la cea mai mare fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea  secretarul general al PSD
Liviu Dragnea secretarul general al PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, îniantea şedinţei USL, că, în opinia sa, datele MAI care "vor ieşi la iveală" vor arăta că, dacă CC ar fi luat o altă decizie referitoare la referendum, s-ar fi asistat la "cea mai mare fraudă din istoria lumii" în materie electorală.

"Nu am niciun fel de emoţii pentru rezultatele pe care le va da MAI. Eu ştiu că Guvernul este o instituţie serioasă şi va duce la capăt ceea ce i-a cerut CC. Eu cred că vor ieşi la iveală enorm de multe date care să arate că, practic, dacă CC ar fi luat o altă decizie, am fi asistat la cea mai mare fraudă din istoria lumii în materie electorală, cu milioane de cetăţeni trecuţi în mod nelegal pe o listă electorală", a susţinut Dragnea.

El a spus că aşteaptă să vadă "cu curiozitate" datele pe care le va prezenta Guvernul şi a spus, răspunzând unei întrebări, că nu a fost informat de către ministrul de Interne, Mircea Duşa, asupra situaţiei contabilizate la minister.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că datele centralizate de MAI şi MAE referitoare la listele electorale vor fi transmise în cursul zilei către CC şi făcute publice după ce vor ajunge la Curte, el garantând că cifrele nu sunt nici inventate, nici calculate de USL.

"În cursul zilei de azi, MAI, MAE centralizează toate datele pe care le-au solicitat şi vom transmite către Curte exact ceea ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curte, vom pune la dispoziţie aceste cifre", a spus Ponta.

El a arătat că datele pe care Guvernul le va transmite Curţii sunt bazate pe documente din ţară şi din străinătate, scrie Mediafax.

"Sunt cifre bazate strict pe documente, exact cum ne-a cerut Curtea. Noi vom pune la dispoziţie cifre bazate pe documente din intern şi pe cele venite din afară. În rest, Curtea va decide. Cum va stabili, ce va lua în considerare din aceste cifre, asta nu pot eu să vă spun", a arătat Ponta.

Premierul a dat garanţii că datele care vor fi transmise CC nu sunt inventate sau calculate de USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite