Doua reuniuni de partid cu tonus diferit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianta PNL-PD a iesit din amorteala Toti pentru Traian Basescu In mesajul sau, Traian Basescu a tinut sa-i promita viitorului prim-ministru - pe care inca Alianta nu l-a nominalizat - ca ii va fi

Alianta PNL-PD a iesit din amorteala
Toti pentru Traian Basescu
In mesajul sau, Traian Basescu a tinut sa-i promita viitorului prim-ministru - pe care inca Alianta nu l-a nominalizat - ca ii va fi partener. "Nu vreau sa devin vedeta in mass media datorita unor calambururi la adresa primului-ministru", a afirmat liderul pedist, facand aluzie la faptul ca presedintele Ion Iliescu l-a ironizat public, de cateva ori, pe Nastase. Cu toate acestea, nici Basescu nu s-a abtinut sa-l ia peste picior pe Adrian Nastase: "Am auzit la o televiziune ca Nastase se lauda ca-l voteaza gainile. Eu voi fi onorat sa ma voteze romanii". Un discurs aplaudat a avut si presedintele interimar al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, care venise la reuniunea cu PD incurajat de unanimitatea obtinuta in conducerea liberala pentru candidatura lui Traian Basescu. "Primul lucru pe care trebuie sa-l facem din punct de vedere electoral este sa strangem randurile in jurul lui Traian Basescu. Daca astazi Basescu ar fi lasat singur, maine ne vom trezi cu totii singuri in politica romaneasca. Trebuie sa fim toti pentru unul si unul pentru toti. Cer tuturor liberalilor si democratilor sa fie toti pentru Traian Basescu", a spus Tariceanu. El l-a evocat pe Theodor Stolojan, promitand ca PNL ii va duce mai departe mostenirea, iar Traian Basescu l-a pomenit pe fostul presedinte liberal de mai multe ori in discursul sau. "Mostenirea lasata de Stolojan este sa aratam cum putem guverna fara ca legile, raspunderea fata de oameni si fata de angajamentele internationale sa nu fie doar un paravan pentru a fura, pentru a inchide gura presei, pentru a-i pacali pe cei din strainatate si din tara. (...) Retragerea lui Stolojan ar fi o infrangere daca noi nu reluam lupta cu credinta ca vom invinge", le-a spus Basescu liderilor PNL si PD, care, in unanimitate, i-au sustinut candidatura in alegerile prezidentiale.
Pesedistii isi aduna fortele in Palatul Snagov
Uniunea Nationala PSD+PUR s-a retras, ieri, in Palatul din padurea Snagov pentru o sedinta pe teme generale de campanie, in prezenta conducerii celor doua formatiuni si a presedintilor de filiale. PSD nu a vrut sa aiba in preajma nici un picior de ziarist, asa ca in incinta Palatului Snagov au intrat doar masinile cu geamuri fumurii ale demnitarilor de la nivelul unu si doi. Inca o data, PSD a folosit masinile institutiilor publice pentru ca demnitarii sa participe la sedinta de partid. Cativa membri ai guvernului au venit intr-un autocar imens, pe trei sferturi gol, pentru ca restul au considerat sub demnitatea lor sa se urce "la comun". La sedinta nu s-a rostit nici un cuvant despre liste, desi toata lumea se astepta ca acest subiect sa fie atins macar in treacat, mai ales dupa ce sefii de organizatii au fost la Bucuresti, in aceste zile, la discutii pe tema listelor parlamentare. Sambata, va avea loc o sedinta a Biroului Executiv al PSD in cadrul careia listele "se vor bate in cuie", urmata de lansarea unora dintre candidati. Singurele noutati care au razbatut din spatele usilor inchise ar fi ca Octavian Stireanu si-a gasit un loc pe lista de Senat la Buzau, iar Dan Voiculescu se va afla pe locul al doilea la Senat in Bucuresti. Discursul presedintelui PUR a fost foarte scurt, iar in sinteza, se margineste la constatarea ca, dupa ce a fost un candidat la Presedintie care a spus ca va impusca coruptii pe stadioane, vine un altul care spune ca ii va trage in teapa, in Piata Victoriei pe actualii guvernanti. Celalalt discurs, cel al lui Adrian Nastase, s-a vrut unul mobilizator, increzator ca PSD va castiga alegerile generale si prezidentiale. Nastase le-a spus celor prezenti ca Traian Basescu va merge pe o campanie negativa si murdara, pentru ca este un om care "se hraneste numai din scandaluri", indemnand pesedistii sa mearga pe o campanie pozitiva, tinuta "din casa in casa", in toata tara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite