Două sute de oameni participă la un miting anti-Băsescu în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică seară, la un miting anti-Băsescu în Piaţa Universităţii din Capitală, unde au îndemnat mai întâi populaţia să iasă la vot, iar după închiderea urnelor au început să cânte şi să scandeze mesaje ale unei victorii contra preşedintelui suspendat.

Participanţii, în majoritate trecuţi de 50 de ani, s-au adunat pe trotuarul dinspre Teatrul Naţional, cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care "Prioritatea zero a României: Băsescu demis, judecat, condamnat".

Tonul scandărilor a fost dat de un bărbat costumat în pirat, care, până la ora 23.00, a lansat de la portavoce îndemnuri ca "Dacă eşti român, ieşi din casă acum" sau "Unu-doi, Băsescu la gunoi", informează Mediafax.

Odată cu închiderea urnelor, participanţii au început să sărbătorească, prin alte scandări şi refrene, ceea ce ar fi, în opinia lor, înfrângerea preşedintelui suspendat la referendum.

Astfel, s-a scandat "Victorie!", s-a cântat "Ole, ole, ole, nici Băsescu nu mai e", iar în jurul orei 23.30, celor prezenţi la miting li s-au alăturat câţiva suporteri, care au parafrazat un referen de pe stadioanele de fotbal prin versurile "La puşcărie, Băsescu la puşcărie".

La ora transmiterii acestei ştiri, mitingul din Piaţa Universităţii continuă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite