Dosarul Muscă a ajuns pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a ofiţerului de securitate care a recrutat-o pe Mona Muscă precizează că "Dana" a raportat în scris atât despre studenţii din alte ţări pe care îi avea în grijă, cât şi despre unele

a ofiţerului de securitate care a recrutat-o pe Mona Muscă precizează că "Dana" a raportat în scris atât despre studenţii din alte ţări pe care îi avea în grijă, cât şi despre unele cadre didactice ale Universităţii.

"Dana" poate scăpa
Cu toate acestea, deputatul PNL ar putea fi scos basma curată de către CNSAS, tocmai pentru că din dosarul său de informator lipsesc respectivele note scrise. Cel puţin aşa a declarat istoricul Stejărel Olaru, potrivit căruia şansele ca membrii Colegiului să decidă că Muscă nu a făcut poliţie politică sunt destul de mari. "Lipsesc notele informative, singurele care ar putea pune la dispoziţia CNSAS elementele de poliţie politică", a spus Olaru. În opinia lui, cele 15 note informative despre studenţii străini nu vor fi niciodată desecretizate pentru că ţin de siguranţa naţională, iar, în absenţa acestora, CNSAS nu poate încadra dosarul la poliţie politică.
Deşi Colegiul nu a dat verdictul final în acest caz, Mona Muscă a intrat deja în vizorul colegilor de partid, dar şi al societăţii civile. Societatea Timişoara i-a retras deja parlamentarului titlul de "Membru de onoare", iar liderul grupului PNL din Cameră, Crin Antonescu, a anunţat că, la următoarea Delegaţie Permanentă, va cere excluderea acesteia din partid.

Boureanu: Dosarele liberalilor, publice
Deputatul PNL Cristian Boureanu le-a cerut, ieri, tuturor liberalilor care deţin funcţii publice - parlamentari, membri ai guvernului, ai administraţiei publice centrale şi locale, notari, avocaţi, rectori etc - şi reprezentanţilor conducerii partidului la nivel central şi local să-şi consulte dosarele şi, ulterior, să le pună la dispoziţia publicului. "Cred că, pe lângă activitatea CNSAS de a stabili, în continuare, cine a făcut sau nu poliţie politică, este dreptul cetăţenilor să judece fiecare membru al PNL atât după trecutul său, cât şi după activitatea publică actuală. Este o şansă de a elibera scena publică românească de reminiscenţele otrăvite ale trecutului comunist, iar PNL nu trebuie să o rateze. Reforma morală trebuie să înceapă, de aceea, chiar din interiorul Partidului Naţional Liberal", a precizat Boureanu într-un comunicat de presă.

Cazul Quintus, reanalizat
Liderul deputaţilor liberali, Crin Antonescu, a declarat că PNL ar trebui să reconsidere poziţia de preşedinte de onoare al partidului, deţinută de Mircea Ionescu-Quintus, care are un certificat de poliţie politică din partea CNSAS. "Poate că ar trebui să reconsiderăm cazul", a spus Antonescu. În replică, Mircea Ionescu-Quintus a declarat că este exclusă redeschiderea dosarului său de informator, pentru că justiţia a decis deja invalidarea hotărârii CNSAS. "Nu se mai poate redeschide, e piatră de mormânt pe ea", a spus Quintus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite