Doctorul, asumat oficial de Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei ca independent susţinut de USL a fost oficializată, ieri. Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă comune.

 „O să-mi depun candidatura la alegerile viitoare în calitate de independent sprijinit de USL", a explicat primarul Capitalei. ­Oprescu a lăsat să se înţeleagă că nu va candida sub sigla USL. "Parteneriatul cu USL este unul moral, şi nu contează sigla, ci echipa", a comentat Oprescu. El a adăugat că va sprijni candidaţii USL care merg de la primarii de sector până la consilieri. Oprescu a adăugat însă că nu se va implica în desemnarea candidaţilor USL. "Nu mă bag la nicio desemnare de candidaţi, USL îşi desemnează candidaţii lui, fiecare pe mâna lui", a spus Oprescu.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au reamintit că, în 2008, s-au aflat "din convingere" alături de Sorin ­Oprescu, care candida independent la Primăria Capitalei. Crin Antonescu a precizat că, din partea PNL, susţinerea lui Sorin Oprescu pentru Primăria Generală este una unanimă atât din partea organizaţiei din Capitală, cât şi din partea BPC.

Orban: PNL trebuia să aibă un candidat propriu

Candidatura lui Sorin Oprescu a fost privită cu rezerve de liberalii bucureşteni. Ieri, însă, PNL Bucureşti a emis un comunicat prin care salută desemnarea lui Sorin Oprescu drept candidat exprimându-şi acordul pentru realegerea acestuia în funcţia de primar general. Liberalii bucureşteni menţionează că, deşi PNL are toate argumentele electorale şi de calitate a resursei umane proprii pentru promovarea unui candidat liberal, consideră susţinerea lui Sorin Oprescu drept "cea mai potrivită soluţie în actualul context edilitar şi politic" din Bucureşti.

În schimb, deputatul liberal Ludovic Orban, fost şef al organizaţiei, nu este de acord cu desemnarea lui Oprescu. "PNL ar fi trebuit să sprijine la Primăria Capitalei un candidat propriu. Argumentul meu este legat de faptul că, potrivit sondajelor, PNL este primul partid în opţiunile bucureştenilor. Alegerea primarului general al Capitalei este un semnal politic deosebit de important", a declarat Orban pentru "Adevărul". 

"Parteneriatul cu USL este unul moral, şi nu contează sigla, ci echipa."
Sorin Oprescu
primar general

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite