Discuţiile pentru majoritate, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, toată lumea a negociat cu toată lumea, fără ca  vreun lider politic să poată spune care va fi coaliţia care va conduce România. Ieri, după o serie de şedinţe-maraton

În ultimele zile, toată lumea a negociat cu toată lumea, fără ca  vreun lider politic să poată spune care va fi coaliţia care va conduce România. Ieri, după o serie de şedinţe-maraton ale tuturor formaţiunilor politice implicate în negocieri, soluţia cea mai probabilă părea a fi o alianţă PDL-PSD. Vă prezentăm în continuare filmul deciziei de ieri:

Sâmbătă, ora 10.00. Liderii PDL vin la sediul PNL. După aproximativ o oră de discuţii, cele două părţi anunţă că nu s-au înţeles asupra viitorului premier şi a candidatului la prezidenţiale.

Duminică, ora 11.00. Este rândul PSD-iştilor să negocieze o posibilă majoritate cu PNL. Concluzia: între cele două formaţiuni există viziuni programatice diametral opuse şi ambele insistă pentru numirea premierului.

Duminică, ora 12.30. PDL-iştii încearcă să coaguleze o majoritate cu PSD. Problema culorii politice a viitorului premier face din nou imposibilă încheierea unui acord.

După-amieză, conducerile centrale ale celor două partide se întâlnesc, în şedinţe oficiale sau la restaurant, cu liderii din teritoriu. Tot seara, Tăriceanu şi Geoană ar fi avut o discuţie privată în care ar fi convenit formarea unei majorităţi PSD-PNL-UDMR, cu premier PSD.

Ieri, ora 10.00. PDL încearcă să stabilească detaliile colaborării cu UDMR. Maghiarii anunţă că vor sprijini PDL.

Ieri, ora 10.00. Începe şedinţa conducerii PNL. După aproape şase ore, Tăriceanu spune că liberalii sunt cu un picior în opoziţie.

Ieri, ora 11.00. Membrii Comitetului Executiv al PSD se întrunesc la Palatul Parlamentului. Cinci ore mai târziu, Geoană spune că formaţiunea sa s-a orientat către democrat-liberali, fără UDMR.

Ieri, ora 11.00. Şi la PDL începe şedinţa Biroului Permanent. Emil Boc declară că va continua negocierile atât cu PSD, cât şi cu PNL.

Ieri, ora 20.00. Traian Băsescu îi cheamă la consultări pe liderii partidelor parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite