Discuţii la Snagov despre remanierea Guvernului / Valeriu Stoica: "Sunt două scenarii în interiorul partidului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc se va întâlni, duminică, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii, liderii judeţeni şi europarlamentarii PDL pentru a discuta despre măsurile guvernamentale şi situaţia partidului. La întâlnire este aşteptat preşedintele Traian Băsescu.

Ce au declarat sâmbătă lideri ai PDL despre întâlnirea de duminică seara:

    •    Valeriu Stoica: "În interiorul partidului, sunt două scenarii în momentul de faţă. Primul, pe care-l îmbrăţişez şi eu şi-l consider cel mai nimerit, este ca Guvernul să fie lăsat să aplice aceste măsuri de austeritate, iar după şase luni, în funcţie de rezultate şi efecte, să existe o remaniere sau chiar schimbare de guvern. Al doilea scenariu se referă la o remaniere imediată a actualului Executiv. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie, existând un echilibru între cele două scenarii. De aceea, la şedinţa de duminică se va hotărî dacă mergem acum pe remanierea Guvernului sau îi lăsăm şase luni de graţie"

image

    •    Theodor Stolojan: "În opinia mea, mâine trebuie discutaţi paşii care trebuie făcuţi în continuarea măsurilor de austeritate. Măsurile de reformă complementare trebuie să meargă mână în mână cu măsurile de austeritate". "În analiza făcută rezultă cerinţa de restructurare a agenţiilor, ministerelor. Nu trebuie privită ideea că cuiva i-a căşunat să facă remaniere: «Hai să facem remaniere». O remaniere şi o restructurare a guvernului trebuie făcută numai în continuarea reformelor".

image

    •    Europarlamentarul Cristian Preda: "Se vorbeşte de mai multe zile despre remaniere şi restructurare. Ca şi în alte cazuri, se folosesc mai degrabă zvonuri, aluzii, idei imprecise. Cred că discuţia ar trebui concentrată în jurul următoarelor întrebări: există o viziune alternativă despre guvernare şi, în primul rând, soluţii de reluare a creşterii, în lipsa cărora austeritatea nu produce decât o inhibare a consumului?; există o susţinere politică în PDL pentru o asemenea schimbare?; pot fi găsiţi parteneri de încredere pentru o nouă formulă de guvernare, care să dea mai multă stabilitate executivului?; există persoane mai competente decât cele din actualul guvern şi care să fie dispuse să asume guvernarea în condiţiile de astăzi, sau există doar cârcotaşi lipsiţi de orice soluţie? Orice schimbare va fi inutilă dacă nu va fi bazată pe răspunsuri clare la întrebările de mai sus. Am speranţa că o parte din răspunsuri vor fi formulate la întâlnirea PDL de duminică seara, de la Snagov, unde au fost invitaţi şi deputaţii europeni ai partidului de guvernământ".

Cristian Preda spune că preşedintele ar trebui să aibă dreptul de dizolvare a Camerelor

    •    Sulfina Barbu: "Va fi o analiză a măsurilor pe care le au de luat miniştrii în perioada următoare, stategia guvernamentală. Trebuie făcută mai întâi o analiză serioasă, sper că miniştrii şi-au făcut treaba şi vor veni cu propuneri de reformă. Să vină numai cu măsuri referitoare la tăierea benzinei şi telefoanelor, nu este suficient".

image

Săptămâna aceasta au fost vehiculate pentru o posibilă remaniere a Guvernului numele mai multor miniştri, precum Sebastian Vlădescu (Finanţe), Daniel Funeriu (Educatie), Mihai Şeitan (Muncă), Mihail Dumitru (Agricultura), Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Interne). În urmă cu două săptămâni, tot la Snagov, Traian Băsescu s-a întâlnit cu miniştrii, parlamentarii şi conducerea PDL, întâlnire la care le-a reproşat acestora, potrivit unor surse, că premierul Emil Boc ar fi "sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite