Directoarea Penitenciarului Rahova - demisa pentru luxul din celula lui Miron Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul declansat de regimul preferential de care s-a bucurat Miron Cozma in perioada in care a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova a facut, ieri, prima "victima". Astfel ca, prin Ordin al

Scandalul declansat de regimul preferential de care s-a bucurat Miron Cozma in perioada in care a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova a facut, ieri, prima "victima". Astfel ca, prin Ordin al ministrului Justitiei, Monica Macovei, directorul Penitenciarului cu regim de maxima siguranta Rahova, Carmen Mihail, a fost eliberat din functie, cerandu-se, totodata, CSM incetarea detasarii magistratului. In functia de director a fost delegat Lorin Pintoiu, care, pana in prezent, a fost director adjunct. In urma verificarilor efectuate de inspectori ai Ministerului Justitiei, s-au constatat mai multe incalcari ale regulamentului de detentie de catre Miron Cozma. Acesta ii teroriza, practic, pe gardienii inchisorii, iar pe unii reusise chiar sa-i cumpere. Dezvaluirile legate de comportamentul celui supranumit "luceafarul huilei" au scos la iveala si faptul ca acesta, impreuna cu Fane Spoitoru, dirijau afaceri chiar din inchisoare. Cozma avea telefoane celulare, de doua ori fiindu-i chiar confiscate. Cu toate acestea, conducerea Penitenciarului Rahova nu a luat nici o masura legala pentru a asigura respectarea de catre Cozma a obligatiilor ce-i revin pe parcursul executarii pedepselor.
Luceafarul huilei recita poezii in spitalul inchisorii
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, este internat in spitalul Penitenciarului de maxima siguranta Rahova. El a avut, ieri, o discutie de aproximativ o ora si jumatate cu deputatul PPRM, Nati Meir, care s-a deplasat la inchisoarea de la marginea Bucurestiului pentru a-l informa pe Cozma despre demersurile pe care le intreprinde pentru eliberarea lui. Intalnirea a avut loc, departe de ochii presei, intr-o camera a spitalului si nu in celula conducatorului mineriadelor. Parlamentarul a precizat, dupa ce a stat de vorba cu Miron Cozma, ca a refuzat sa-i asculte acestuia orice plangere, rugandu-l sa taca din gura. "Mi-a spus multe - poezii, despre presa, ca nu-l iubeste, despre ministrul Justitiei, Monica Macovei, despre faptul ca nu a fost favorizat la Rahova... nu mai tin minte. I-am zis ca ma innebuneste, ca ma doare capul, ca nu vreau sa aud nimic...", a povestit Nati Meir intalnirea cu ex-liderul din Valea Jiului. El a subliniat ca a venit in penitenciar sa aduca memoriul despre situatia lui Cozma pe care l-a trimis mai multor personalitati, printre care secretarul de stat american, Condoleezza Rice, sefului Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele si presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Potrivit deputatului PPRM, textul respectiv semnaleaza faptul ca revocarea decretului de gratiere a lui Miron Cozma nu are o motivatie legala si, in consecinta, acesta ar trebui eliberat. "Ce a facut el (Miron Cozma, n.r.) inainte, nu mai intereseaza. Eu atac un singur lucru - faptul ca, nicaieri in lumea asta, un decret de gratiere nu poate fi revocat", a explicat Nati Meir, care, de altfel, a fost insotit la penitenciar de catre o tanara avocata. Cei doi au sustinut ca gratierea fostului conducator al minerilor nu putea fi revocata nici din punct de vedere moral si nici juridic si ca solutia sta fie in mainile justitiei, fie in cele ale lui Traian Basescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite