Dinescu: "Mă aşteptam ca Voiculescu să fie mai deştept"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"E ridicol! Mă aşteptam ca domnul Voiculescu să fie mai deştept", a fost răspunsul lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, la acuzaţiile lansate, ieri, la adresa lui, de liderul

"E ridicol! Mă aşteptam ca domnul Voiculescu să fie mai deştept", a fost răspunsul lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, la acuzaţiile lansate, ieri, la adresa lui, de liderul conservator, Dan Voiculescu.
Dinescu l-a provocat pe preşedintele PC să facă publice dosarele pe care le are la CNSAS, pentru a dovedi că nu are nimic de ascuns. "E la mintea cocoşului... Dacă ştie că este nevinovat, poate să dea dosarele astea la presă, şi, atunci, noi cădem în ridicol şi putem să ne retragem fiecare la ţară, acolo de unde am venit", ne-a spus publicistul. El a lăsat să se înţeleagă însă că datele pe care le deţine CNSAS nu sunt deloc în avantajul lui Dan Voiculescu. "E un moment important pentru istoria postdecembristă a României. Ai crede că un om cu un trust de presă, unul dintre cei mai bogaţi români, poate să facă ce vrea şi să scape nepedepsit. Uite că nu e aşa", a explicat Dinescu. El i-a transmis liderului conservator că nu a primit încă scrisoarea oficială de la Consiliu întrucât este şi el un cetăţean obişnuit, care trebuie să aştepte poşta, la fel ca toţi ceilalţi români. "E pe drum, vine", l-a asigurat Mircea Dinescu pe aspirantul PC la funcţia de vicepremier. El a ţinut să sublinieze că nu face jocurile preşedintelui Traian Băsescu, cu care, de altfel, se află în relaţii proaste, şi nici nu vrea să facă rău actualei puteri, cu care se înţelege destul de bine. Publicistul a accentuat că dubla sa calitate aceea de membru al Colegiului CNSAS şi acţionar la un cotidian central nu are nicio legătură cu informaţiile despre trecutul lui Voiculescu, apărute în presă. "Numai cine n-a vrut n-a umblat la acele dosare", a afirmat el. Nici ipoteza potrivit căreia Dinescu ar fi avut motive personale de răfuială cu şeful conservatorilor nu a fost acceptată de reprezentantul CNSAS, care a arătat că a trecut prin multe televiziuni şi s-a certat cu mulţi patroni, dar despre niciun altul nu s-a spus că a făcut poliţie politică. "Cel mai mare duşman al domnului Voiculescu este domnul Voiculescu însuşi", a conchis Dinescu.

SRI spune că dosarele lui Voiculescu au fost analizate la solicitările CNSAS
Afirmaţiile liderului PC, privind "imensa coincidenţă" între momentul nominalizării sale la funcţia de vicepremier şi apariţia unui curier special între SRI şi CNSAS, nu au rămas fără replică din partea SRI. Într-un comunicat remis agenţiei Mediafax se arată că "şedinţa comisiei mixte SRI-CNSAS în care s-au discutat dosarele privitoare la persoana senatorului Dan Voiculescu a avut loc pe 5 iunie 2006, la repetatele solicitări ale CNSAS din săptămânile precedente". În acelaşi comunicat, SRI spune că toată corespondenţa dintre SRI şi CNSAS se desfăşoară prin curieri asiguraţi de unitatea specială a SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite