Dilema microcip sau dangalizare frământă aleşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor, Kelemen Attila, a cerut recent conducerii acestui for legislativ crearea unei subcomisii de care să clarifice cea mai bună metodă de

Preşedintele Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor, Kelemen Attila, a cerut recent conducerii acestui for legislativ crearea unei subcomisii de care să clarifice cea mai bună metodă de identificare a cabalinelor: microciparea sau străvechea "dangalizare", însemnarea cu fierul roşu. Pasionat de hipism, şi se pare, partizan înfocat al celei de-a doua metode, deputatul UDMR s-a plâns membrilor Biroului Permanent de deficienţele sistemului de microcipare.

"Foarte multe ţări nu fac această microcipare fiindcă ţesutul conjunctiv al calului face ca acest microcip oriunde este pus să migreze - îl pui la gât şi peste două luni îl găseşti la genunchi sau în altă parte. De aceea, toată lumea foloseşte dangalizarea, care este o metodă veche, dar care este permanentă. Această dangalizare se face ori la locul şeii, ori pe coapse, ori pe gât", şi-a pledat Kelemen cauza, în numele celor peste un milion de cai existenţi în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite