Diaspora reacţionează. Partidul Identitatea Românească din Italia cere Guvernului să nu scoată niciun cetăţean român de pe listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Muntean, secretar general Partidul Identitatea Românească, Italia
Mihai Muntean, secretar general Partidul Identitatea Românească, Italia

Partidul Identitatea Românească din Italia respinge tentativele de schimbare a regulilor de evaluare a referendumului, în condițiile în care organizatorul acestuia a fost însuși guvernul Ponta, se spune într-un comunicat transmis de organizaţia citată.

Redăm integral textul scrisorii de protesc care a fost transmisă imediat după ce presa a anunţat că de pe listele permanente urmează să fie scoşi peste 2,5 milioane de români plecaţi în străinătate.

Românii din diaspora nu vor accepta să fie folosiți în scopuri partinice de către coaliția guvernamentală, scoși din listele electorale din voința politică a unui „grup infracțional” instituționalizat. Constituția României nu poate fi schimbată în fiecare zi, pe modelul schimbării miniștrilor actualului guvern.

Cerem guvernului și președintelui interimar să înceteze meciul de ping pong cu România și cetățenii săi. Democrația în țările europene nu este o unealtă politică a guvernelor și parlamentelor, ci un set de valori, principii și legi pe care națiunile și-au asumat răspunderea să le respecte.

Partidul Identitatea Românească va relua solicitările la adresa Comisiei Europene și guvernelor țărilor europene, de continuare a monitorizării guvernului Ponta și a Parlamentului României, pentru a împiedica abuzurile și încălcarea democrației.

Vom supune atenției situația politică a României tuturor ambasadelor țărilor străine din Italia, mass mediei și societății civile a Italiei și vom solicita organizarea de conferințe, manifestații de protest și a oricărei forme legale de informare și sensibilizare a autorităților instituționale și opiniei publice internaționale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite