Cristian Diaconescu îşi anunţă echipa: Dragnea, Năstase, Ponta, Oprişan, Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu

Prin candidatura la preşedinţia Partidului Social Democrat, vicepreşedintele Cristian Diaconescu a subliniat că doreşte crearea unei punţi de dialog în partid şi a unei echipe cât se poate de eficiente alături de care PSD să depăşească impasul prin care trece formaţiunea, şi care se suprapun unei perioade grele pentru ţară.

"Am luat această decizie în momentul în care situaţia s-a radicalizat", a declarat Diaconescu la Antena 3.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că din viitoarea sa echipă, dacă va deveni preşedinte al partidului la apropiatul Congres extraordinar, vor face parte majoritatea actualilor lideri de la centru sau din teritoriu.

El i-a enumerat pe Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Oprişan, liderii din Transilvania sau din Moldova. 'Evident că din echipă vor face parte Adrian Năstase şi Adrian Severin - unul dintre cei mai reprezentativi politicieni pe parte de politică externă. (...)

Cristian Diaconescu a subliniat că nu are nicio problemă cu actualul lider al formaţiunii, Mircea Geoană, care, din punctul său de vedere, 'trebuie să rămână în structura de decizie a partidului'.

"Am lucrat împreună cu Mircea Geoană de 16 ani. Îl apreciez foarte mult, este un om extrem de dedicat, muncitor, stăruitor, poate cel mai hotărât atunci când are de dus un proiect la bun sfârşit'', a spus el.

În opinia sa, aşa se întâmplă în politică, ''nu întotdeauna există un cântar moral'', din motive neimputabile este nevoie câteodată de o modificare pentru a se putea face un pas înainte. 'Dar Mircea Geoană trebuie să rămână în structura de decizie a partidului şi să continuăm împreună. Este loc pentru toată lumea', a subliniat vicepreşedintele PSD.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a afirmat că este prematur să candideze la preşedinţia României. "Exclud ideea că cel care exercită autoritatea în PSD se poate ocupa de toate 'joburile'', a arătat el.

În ceea ce priveşte cooperarea sa instituţională cu preşedintele Traian Băsescu, fostul ministru de Externe a precizat că aceasta a fost una corectă, de ambele părţi, chiar dacă au existat şi disensiuni pe care preferă să le ţină secrete. El şi-a exprimat speranţa că această situaţie va fi înţeleasă de colegii de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite