Diaconescu încinge lupta pentru scaunul lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele au început deja negocierile pentru candidaturile la Primăria Capitalei. În timp ce USL duce tratative  cu Sorin  Oprescu, patronul OTV, Dan Diaconescu, îl atacă susţinut, alimentând speculaţiile privind propria candidatură la Bucureşti.  PDL e încă în căutarea competitorului.

Cu un an înainte de alegerile pentru Primăria Capitalei, bătălia pentru acest post a început deja. Proaspăt intrat în tranşee pare să fie patronul OTV, Dan Diaconescu, care, în ultima săptămână, a alocat spaţii generoase pe postul său atacurilor lansate împotriva lui Sorin Oprescu. Campania a fost interpretată în culisele politicii ca o eventuală intenţie a lui Diaconescu de a candida la Primăria Generală.

 „Partidul Poporului va avea un candidat la Primăria Capitalei şi nu este exclus să fiu eu acela", a declarat Dan Diaconescu  pentru „Adevărul". Cert este însă că Diaconescu l-a recrutat pe Adrian Thiess, fostul consilier al lui Oprescu, despre care presa a scris că ar fi unul dintre artizanii succesului actualului primar general.

USL negociază cu Oprescu

În paralel, Sorin Oprescu, care a anunţat că va candida pentru un nou mandat, este curtat, intens, de USL. Liberalii şi social-democraţii speră să îl convingă pe actualul edil al Capitalei să candideze sub culorile Uniunii.„Există o bună şansă ca Sorin Oprescu să fie candidatul Uniunii Social Liberale la Primăria Generală a Capitalei", afirma, recent, liderul liberal Crin Antonescu.

În privinţa consilierilor generali, aceştia vor fi nominalizaţi de către PSD şi PNL şi vor fi discuţii cu Sorin Oprescu în privinţa candidaţilor, a mai  spus Antonescu. Susţinerea lui Sorin Oprescu la Capitală înseamnă , practic, spulberarea speranţelor vicepreşedintelui PSD  Marian Vanghelie, care dorea să intre în cursa pentru Bucureşti. Opoziţia faţă de Oprescu l-a costat pe Vanghelie funcţia de lider al PSD Bucureşti, el fiind „decapitat" la iniţiativa lui Victor Ponta. Marian Vanghelie a dezminţit însă speculaţiile potrivit cărora şi-ar căuta un alt partid care să-i susţină candidatura la Primăria Bucureştiului.

„Nu plec niciodată din PSD, nu plec nici dat afară", aşa a sunat asigurarea dată de Vanghelie.  Nici în PNL Bucureşti, candidatura lui Oprescu nu a fost uşor digerată. Şeful PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, s-a opus făţiş acestui plan, în partid vehiculându-se fie candidatura  sa, fie cea a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone (PC).   A contribuit Valentina Deleanu 

Prigoană: „Candidez dacă vrea partidul!"

Democrat-liberalii încă nu au găsit candidatul potrivit pentru Primăria Capitalei. Silviu Prigoană, Sulfina Barbu, Cristian Preda, Anca Boagiu şi Liviu Negoiţă sunt cei nominalizaţi de şefa PDL Bucureşti, Elena  Udrea, ca posibili candidaţi, ultimul anunţând însă că vrea să se retragă din politică. Considerat favorit şi de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, Prigoană spune că ar intra fără să stea pe gânduri într-o astfel de competiţie. „Dacă partidul mă propune, candidez, sunt la dispoziţia conducerii. Şi cu o zi înainte de închiderea ghişeului dacă aş fi anunţat, ar fi bine. Elementul-surpriză face multe!", a declarat Prigoană pentru „Adevărul".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite