Sentinţa privind înregistrarea Partidului Poporului-Dan Diaconescu, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu a contestat decizia prin care s-a respins folosirea numelui său în denumirea propriului partid
Dan Diaconescu a contestat decizia prin care s-a respins folosirea numelui său în denumirea propriului partid

Judecarea cererii de înregistrare a Partidul Poporului - Dan Diaconescu ( PP-DD) a fost amânată pentru 22 septembrie, după ce două persoane au cerut suspendarea procesului pe motiv că ar fi câştigat deja în primă instanţă înscrierea partidului.

Curtea de Apel Bucureşti a reluat miercuri dezbaterile în dosarul înscrierii partidului pe care fondatorul OTV, Dan Diaconescu, intenţionează să-l înfiinţeze. Procesul se află acum în fază de recurs, ce a fost înaintat de Dan Diaconescu după ce Tribunalul Bucureşti a respins la 7 iunie înfiinţarea partidului Partidul Poporului - Dan Diaconescu ( PP-DD).
La termenul de miercuri al procesului, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în primă instanţă, dreptul de a înfiinţa Partidul Poporuluii - Legea Cojocaru.
După deliberare, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 22 septembrie.
Avocatul lui Diaconescu, Cătălin Daniel Fenechiu, a declarat pentru MEDIAFAX că va introduce, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de schimbare a termenului de judecată din 22 septembrie într-unul mai apropiat.
Cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie. Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau atunci că pentru noua acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.


La începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului. Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri, care au avut, în final, câşţtig de cauză

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite