Diaconescu: Nu acceptăm un troc trupe în Liban contra vize SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a spus că declaraţia preşedintelui privind capacitatea României de a participa în Liban cu trupe de interpunere este o decizie

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a spus că declaraţia preşedintelui privind capacitatea României de a participa în Liban cu trupe de interpunere este o decizie pripită a lui Traian Băsescu.
"România nu trebuie să accepte un astfel de troc, şi anume forţe militare de interpunere contra vizelor în SUA", a spus Diaconescu, amintind că în Congresul American problema vizelor pentru ţările din zonele baltice este atent studiată. Senatorul PSD a mai spus că, până să trimită trupe în zonă, România are "multe resurse diplomatice". El a precizat că, în zona Orientului Mijlociu şi Apropiat, România are un cuvânt greu de spus. "România are foarte multe resurse la nivelul diplomaţiei tăcute şi mai are şi parteneri de dialog care aşteaptă un mesaj din partea noastră", a conchis senatorul PSD. Diaconescu a subliniat că România poate contribui în mod activ mai ales pentru a detensiona situaţia din Orientul Mijlociu. "România are o acceptare foarte mare în zona Orientului Apropiat şi Mijlociu. De aceea considerăm că mesajul preşedintelui Băsescu este unul destinat pieţei interne", a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite