Diaconescu este adeptul unui "politici prudente" faţă de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diaconescu este adeptul unui "politici prudente" faţă de Chişinău
Diaconescu este adeptul unui "politici prudente" faţă de Chişinău

Eliminarea vizelor pentru români nu este o sufiecintă pentru normalizarea relaţiilor între România şi Republica Moldova, este de părere ministrul de externe Cristian Diaconescu, care îndeamnă la o "politică prudentă" faţă de Chişinău.

"Este un semnal bun, dar eu sunt adeptul unei politici prudente din acest punct de vedere, mai este nevoie de o serie de paşi pentru a intra în normalitate unei relaţii de bună vecinătate, care este în egală măsură şi o relaţie specială. Chiar dacă unora le place sau nu, această relaţie specială este o stare de fapt", a punctat Diaconescu.

Şeful diplomaţiei româneşti a precizat că aşteaptă redeschiderea dicuţiilor cu autorităţile de la Chişinău, imediat ce se va instala noul guvern.

Românii care merg în Republica Moldova, fie că au rude, în interes de serviciu sau doar ca turişti, nu mai au nevoie de vize pentru a intra în ţară, deoarece preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a decis joi ridicarea regimului de vize cu România printr-un decret prezidenţial, care a intrat în vigoare ieri.

Diaconescu a calificat această măsură drept "un pas normal şi minimal" în proiectul de a reveni la o normalitate în planul relaţiilor bilaterale.

"Fosta conducere a Republicii Moldova a pus beţe în roate României şi, din acest punct de vedere, cred că cel puţin în legătură cu un anumit mental al relaţiilor bilaterale ceva trebuie schimbat", a evidenţiat şeful diplomaţiei române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite