Derapajele unui senator, fost procuror comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Marian
Valer Marian

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a fost, până în 1990, procuror. Din 2008 a devenit parlamentar PSD. Este senator de Satu Mare. Este politician de mahala. Jigneşte ziariste şi face insinuări ieftine la adresa adversarilor politici.

Luni, 13 februarie, a depus la Senat o declaraţie politică intitulată „De la şeful scorpionilor la şeful spionilor". Pe lângă acuzaţii grave, dar fără nicio probă, la adresa unor miniştri din actualul guvern, fostul procuror îşi încheia „pledoaria" printr-o întrebare adresată noului premier, Mihai Răzvan Ungureanu: „A fost şantajat de SRI, de SIE sau de tutorele său politic de la Palatul Cotroceni cu nişte episoade de o anumită orientare sexuală petrecute la Iaşi (în anii '90), la Cernăuţi (în 2000, la Hotelul Ceremuş) şi la Viena (după 2000, la sediul Pactului de Stabilitate)?". Contactat telefonic, senatorul s-a limitat să declare: „Eu am pus întrebări, n-am făcut nicio afirmaţie. În rest, e treaba mea ce ştiu şi cât ştiu", a precizat Marian.


image

Către o ziaristă: „Locul tău e pe trotuar!"

Marian s-a făcut remarcat, în ultimul timp, printr-o serie de interpelări în Parlament, în care a acuzat poliţia politică ce ar fi fost instaurată de actualul regim prin intermediul serviciilor secrete. După izbucnirea protestelor de la Bucureşti, Valer Marian a fost primul care a scos membri USL în stradă, pe 15 ianuarie. Supranumit şi „Che Guevara de Satu Mare", din cauza costumului de camuflaj purtat la protest, Marian a solicitat apoi Primăriei aprobarea organizării unor mitinguri de protest în municipiu, în perioada 27 ianuarie - 29 februarie.

Acestea trebuiau să se desfăşoare în faţa sediilor SRI, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi a Prefecturii. În cele din urmă, acestea s-au concretizat în două conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Poliţiei. La prima dintre ele, din 30 ianuarie, senatorul a îmbrâncit şi i-a adresat cuvinte jignitoare unei jurnaliste din Satu Mare. „Du-te la mă-ta la casă (...) N-ai fost invitată la conferinţa de presă. Te rog să părăseşti perimetrul, să nu chem Poliţia. Te rog să treci pe trotuar. Pe trotuar e locul tău, acolo", a jignit-o senatorul pe tânără. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite