Deputatul PDL Dan Păsat, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au trimis vineri în judecată pe deputatul PDL Dan Păsat pentru trei infracţiuni de şantaj şi pentru şapte operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o persoană o îndeplineşte o persoană în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau bunuri.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Dan Păsat - deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de şantaj şi infracţiunea prev. de art. 12 lit. a din Legea 78/2000, şapte acte materiale (efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o persoană o îndeplineşte o persoană în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite); Constantin Marin, pentru două infracţiuni de şantaj şi pe Vasile Preda - primar al comunei Vărăşti, judeţul Giurgiu, pentru mărturie mincinoasă.

Mai citiţi:

Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Potrivit DNA, în perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, i-a ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, iar la data de 29 octombrie 2009, a exercitat acte de violenţă asupra unui număr de doi reprezentanţi ai firmei SC AGRO CLAS SRL Teleorman - ameninţări ce vizau integritatea fizică a părţilor vătămate sau a membrilor familiilor acestora - pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.

„Realizările" parlamentarului Dan Păsat

- Parlamentarul Dan Păsat este acuzat de DNA că, în perioada 2009-2010, prin şantaj şi prin folosirea influenţei sale politice, a obţinut mai multe contracte de achiziţii publice pentru firma sa, Prod Invest SRL.

- Potrivit procurorilor DNA, contractele obţinute, prin şantaj, de Păsat se ridică la peste 10 milioane de lei.

- Cu ajutorul unor interlopi, Dan Păsat i-ar fi forţat pe fraţii Adrian şi Costin Ionel, reprezentanţii firmei SC Agro Clas SRL Teleorman, să-i subconcesioneze mai multe lucrări de aducţiune de apă potabilă.

- Deputatul Dan Păsat i-ar fi şantajat pe primarii localităţilor Bulbucata, Letca Nouă, Bucşani, Vărăşti, Valea Dragului, Mârşa şi Toporu pentru a-i favoriza câştigarea unor licitaţii.

- Dan Păsat este acuzat de edilii din Ogrezeni că ar fi blocat un drum public, împiedicând sătenilor accesul la loturile personale şi la islazul comunal.

Dan Păsat

Data şi locul naşterii: 21 iunie 1969: Bucureşti;

Stare civilă: Necăsătorit, un copil.

Studii:

1985 - 1989: Liceul Industrial Nr. 32 „Jean Monet", Bucureşti;

1995 - 2000: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", Ştiinţe Juridice.

Activitate profesională:

1989 - 1990: Întreprinderea Electrocentrale Bucureşti;

1990 - 2000: Inspectoratul de poliţie Bucureşti, Secţia 2 - Serviciu Juridic;

2000 - 2008: Membru al Baroului Bucureşti.

Activitate politică şi administrativă:

2000-2005:  Membru PD.

2005-2010: Membru PNL.

2008: Vicepreşedinte PNL Giurgiu.

2008: Subprefect de Giurgiu.

2008-prezent: Deputat PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite