Deputatul PDL Călin Potor: „M-a deranjat declaraţia preşedintelui Băsescu despre parlamentarii bronzaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul democrat-liberal de Alba Călin Potor a declarat pentru „Adevărul” că duminică intenţionează să-şi anunţe demisia din partid, nemulţumit atât de şeful statului cât şi de guvernul Boc.

Intelectualii lui Băsescu nu înţeleg cum de l-au supărat pe preşedinte

Băsescu o apără pe Udrea şi îi atacă pe Boc şi Videanu

„Am tăcut şi am înghiţit dar sunt lucruri pe care nu mai pot să le diger. S-au adunat prea multe”, şi-a motivat parlamentarul intenţia de a pleca din PDL, unde a activat în ultimii 16 ani.

„M-a deranjat afirmaţia preşedintelui Băsescu despre parlamentarii bronzaţi. Cred că, dacă ne uităm şi la alte declaraţii ale sale, este vorba despre o lipsă de respect la adresa instituţiei Parlamentului. Apoi mai este şi Guvernul, care orbecăie şi nu face nimic”, a răbufnit Călin Potor.

Democrat-liberalul s-a plâns că în actuala situaţie aleşii PDL au ajuns să nu mai poată ieşi pe stradă. „Nu vreau să mi se bată obrazul şi nici să mi se terfelească numele. Eu sunt medic de urgenţă, am o profesie la care pot să mă întorc oricând dacă va fi să renunţ la politică”, a mai spus deputatul. În ce priveşte reorientarea sa politică, el a dat „şanse foarte mari” intrării sale în PSD.

„O să plec de la caşcaval cum s-ar zice şi mă duc în Opoziţie, măcar acolo să pot face ceva”, a explicat democrat-liberalul.

Ioan Dârzu, preşedintele PSD Alba, unde ar urma să fie cooptat Potor, a precizat pentru „Adevărul” că primirea acestuia în rândurile social-democraţilor va fi supusă la vot în Biroul Permament al organizaţiei.

„Nu există deocamdată o adeziune sau o cerere oficială din partea domnului Potor. Au existat nişte discuţii...Dar procedura este să fie acceptat de filială”, a menţionat Ioan Dârzu. Călin Potor, în vârstă de 51 de ani, este la primul mandat de parlamentar şi este vicepreşedinte al comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor. În perioada 2000-2005 a fost viceprimar al municipiului Alba-Iulia.

Putătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat că luni va fi cunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la social-democraţi. Potrivit lui Moldovan, aleşii PSD poartă negocieri cu alţi trei-patru reprezentanţi ai Puterii.

În urmă cu circa o lună, liderul PSD Victor Ponta dădea undă verde liderilor de filiale să înceapă racolarea de parlamentari ai Puterii care să susţină moţiunea de cenzură anunţată pentru această toamnă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite