Deputatul PDL Alin Popoviciu vrea să „astâmpere poftele” pedofililor prin castrare chimică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul a elaborat o iniţiativă care prevede administrarea medicamentelor ce „taie" apetitul sexual pedofililor recidivişti. Propunerea legislativă este susţinută şi de democrat-liberalul Silviu Prigoană.

„După ce a comis prima faptă, pedofilul merge la închisoare. În caz de recidivă să fie monitorizat cu o brăţară şi dacă recidivează iarăşi atunci să i se aplice castrarea chimică", a explicat pentru „Adevărul" deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu. Metoda ar presupune, a detaliat el, ca pedofilului să-i fie administrate medicamente care „să-i astâmpere poftele". „Eu cred că aceşti oameni suferă de o boală....şi dacă nu se vindecă nici după ce stau la închisoare trebuie făcut ceva ca....Şi s-au înmulţit cazurile....", a argumentat Popoviciu. Deputatul susţine că o astfel de lege este în vigoare în Polonia, ţară membră a UE, iar în Germania pedofilii sunt monitorizaţi cu ajutorul brăţărilor electronice. „Eu cred că proiectul, pe care îl voi depune luni, are mari şanse să fie adoptat de Parlemnt pentru că are susţinerea multor colegi", a spus, optimist, parlamentarul.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a respins însă categoric propunerea acestuia. „Castrare chimică?!.... Nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu facem legi ca Sharia (legea islamică), facem legi europene", a fost replica liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader. „Am rezerve faţă de o astfel de iniţiativă. Trebuie să luăm în calcul legislaţia europeană, faptul că România este parte a Convenţiei privind drepturile omului şi a unor Acorduri care trebuie respectate", a afirmat şi deputatul PDL Sulfina Barbu. Aceeaşi poziţie a adoptat-o şi social-democratul Valeriu Zgonea. „N-am auzit de o măsură de acest gen în UE. Trebuie să analizăm, să vedem dacă a crescut alarmant numărul cazurilor de pedofilie, dacă se încalcă drepturile omului...nu e posibil un demers hei-rupist de acest fel într-o ţară europeană", a declarat Zgonea. În schimb, liberalul Eugen Nicolăescu a fost tranşant: „O măsură hitleristă".

Prigoană vrea să contribuie şi el la castrare

Deputatul PDL Silviu Prigoană a percizat că va semna şi el propunerea legislativă a lui Popoviciu. „Pedofilia e o mare problemă. Noi propunem castrarea pentru pedofilii recidivişti. Păi ce facem, îi lăsăm să distrugă copii şi familii?", s-a indignat Prigoană. Întrebat cum comentează calificativul de „măsură hitleristă", deputatul a răspuns: „A fost aplicată în 1920 în 17 state din SUA....apoi a fost importată de Hitler.....pe urmă a ajuns în Polonia. Dacă se aplică în Polonia, la noi de ce nu s-ar aplica?".

Prigoană nu s-a arătat la fel de optimist ca Alin Popoviciu în privinţa şanselor de reuşită ale iniţiativei, dar a găsit imediat o justificare pentru un eventual eşec. "Să ştiţi că eu nu depun iniţiative în Parlament ca să treacă, ci ca să trag un semnal de alarmă. Dacă deputaţii aprobă bine, dacă nu, nu, asta este şi respect votul", a susţinut Prigoană.

Domenii de interes: vrăjitoria, pedofilia, prostituţia

Alin Popoviciu şi Silviu Prigoană sunt recunoscuţi în Parlament pentru originalitatea propunerilor. De exemplu, Popoviciu a cerut la un moment dat impozitarea vrăjitoarelor, însă propunerea legislativă a căzut la plen. "Am făcut o greşeală în acel proiect...şi l-au respins pentru că au zis că, de fapt, legalizam vrăjitoria. Dar îl voi reface şi îl voi depune din nou", a explicat Popoviciu. "Da, o să-l reluăm împreună", a spus şi Prigoană, autor al unor iniţiative la fel de celebre. Prigoană a propus printre altele legalizarea prostituţiei, text aflat în prezent în dezbatere la Camera Deputaţilor, şi aplicarea unei buline roşii pe orice produs alimentar care conţine produse de sinteză. "Şi sare dacă are, atunci trebuie bulină roşie...pentru că şi sarea poate să conţină produse de sinteză", a exemplificat Prigoană. O altă iniţiativă a sa prin care propunea transformarea Palatului Parlamentului în mall şi mutarea parlamentarilor în clădirea Bibliotecii Naţionale a fost respinsă. "L-au respins pentru că nu au fost de acord cu mutarea la Bibliotecă. Dar mă voi gândi la altă locaţie şi îl voi redepune", a precizat deputatul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite