Culiţă, Munteanu şi Mihăilescu pleacă din PSD pentru independenţii lui Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culiţă Tărâţă părăseşte PSD-ul pentru independenţii lui Oprea
Culiţă Tărâţă părăseşte PSD-ul pentru independenţii lui Oprea

Congresul a lăsat PSD-ul fără trei oameni. După ce Ioan Munteanu şi Şerban Mihăilescu au anunţat că părăsesc partidul pentru a trece în tabăra independenţilor conduşi de Gabriel Oprea, a venit şi rândul lui Culiţă Tărâţă să abandoneze barca social-democrată.

UPDATE: Ponta despre plecările din PSD: Pe noul drum nu merge toată lumea, doar cei curajoşi

UPDATE: Culiţă Tărâţă a demisionat din partid

Culiţă Tărâţă, deputat PSD de Neamţ, a declarat că părăseşte partidul şi se alătură grupului independenţilor condus de Gabriel Oprea, şi acesta un fost social-democrat. Numărul celor care au părăsit partidul după Congres a ajuns astfel la trei, scrie Mediafax.

Culiţă Tărâţă este membru al Comisiei de Agricultură din Cameră. El este de profesie inginer agronom şi este la al doilea mandat în Parlament. În perioada 2000-2004 a fost vicepreşedinte al PSD Neamţ.

Muntean şi Mihăilescu părăsesc PSD-ul pentru independenţii lui Oprea

Ioan Munteanu este deputat PSD de Neamţ şi membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. El a fost, de asemenea, prefect de Neamţ şi viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Ioan Munteanu a fost declarat de Institutul de Politici Publice ''Cel mai bun parlamentar din Moldova'' în anii 2006 şi 2007.

''Am decis să mă alătur Grupului parlamentarilor independenţi din dorinţa de a lucra împreună cu oameni ale căror opinii, credinţe şi convingeri le împărtăşesc. Îl cunosc pe Gabriel Oprea din perioada în care ocupa funcţia de ministru al Administraţiei iar eu pe cea de prefect al judeţului Neamţ.", a declarat el.

Ioan Munteanu a mai spus că se alătură Grupului independenţilor pentru a sprijini Guvernul în Parlament. 

Un alt social-democrat a demisionat după schimbarea conducerii PSD, este  Şerban Mihăilescu. El este senator de Teleorman şi secretarul Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat.

Potrivit acestuia, decizia de a se alătura independenţilor este urmare a faptului că ''experienţa şi expertiza'' sa ''nu au mai fost folosite în partid''.

''S-a încheiat încă o etapă din viaţa PSD, la care am participat din toată inima. Le urez succes colegilor mei. Văd că în ultimul timp experienţa şi expertiza mea nu au mai fost folosite de partid. Mă alătur grupului independenţilor, nu voi pleca niciodată la un alt partid, pentru că am fost şi rămân un om de stânga",  a declarat Şerban Mihăilescu.

"Lucrăm la un nou partid împreună cu Gabriel Oprea" , a declarat Mihăilescu. Chiar dacă ar fi câştigat Geoană, Mihăilescu a spus că ar fi plecat oricum. "PSD este la un nou început acum. Plecam şi dacă ar fi câştigat Geoană".

"Eu l-am băgat în partid pe Gabriel Oprea, acum nouă ani. Iar el mi-a făcut acum o ofertă care n-a putut fi refuzată. Categoric m-aş fi retras din PSD chiar dacă ieşea Geoană preşedintele partidului", a completat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite