Deputatul Derzsi Akos, propus neoficial pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derzsi Akos a fost propus neoficial pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, însă nu este prea interesat de ofertă, din cauza lipsei banilor pentru sistem.

"Dacă voi fi propus în mod oficial, mult mai probabil este să refuz decât să accept nominalizarea. Motivul meu constă în condiţiile precare, adică finanţarea sănătăţii, care este mult sub necesar", a declarat, pentru Mediafax, Derzsi Akos, al cărui nume a fost vehiculat în presă ca posibil înlocuitor al lui Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

De altfel, deputatul UDMR nu are nicio tangenţă cu medicina, iar comparativ cu alţi demnitari pare sărac lipit pământului: nu are conturi, bijuterii, maşină, a căror valoare să depăşească 5.000 de euro. În schimb, are are doar datorii la bănci, de aproximativ 50.000 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere.

De pe urma funcţiei de deputat, Derzsi a câştigat anul trecut peste 60.000 de lei, iar soţia sa a strâns circa 45.000 de lei.

Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite