Deputaţii fac zid împotriva justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely
Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, ieri, solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Decizia a fost anunţată de către vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD). Conform acestuia, decizia a fost luată cu 15 voturi „împotrivă" şi 2 voturi „pentru".  El a adăugat că votul din comisie a fost unul secret şi că la şedinţă au participat şi cei doi foşti miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

„Cei doi foşti miniştri au avut, practic, un punct de vedere în ceea ce priveşte dosarul, şi unul, şi celălalt au spus că, din punctul lor de vedere, nu se justifică aceste cereri de începere a urmăririi penale", a explicat  Iordache.

Hotărârea Comisiei juridice va fi prezentată marţi plenului Camerei. Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe în privinţa propunerilor făcute de Comisia juridică cu jumătate plus unu din voturi. Votul din plen va fi secret cu bile şi va fi dat separat pe cele două cazuri.

Istoricul dosarelor

La începutul lunii aprilie, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. Camera Deputaţilor a decis, în mai, retrimiterea cazului la Comisia juridică, pentru întocmirea unui raport suplimentar.

În 10 august, Parchetul ÎCCJ a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite