Deputaţii Puterii au scăpat-o pe Anastase de sancţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase consideră că micuţii pot sta departe de mamă la numai şase luni de viaţă
Roberta Anastase consideră că micuţii pot sta departe de mamă la numai şase luni de viaţă

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nu se va alege cu nicio sancţiune în ciuda celor trei sesizări ale PSD şi PNL, care au acuzat-o de încălcarea Regulamentului. Deputaţii din Comisia juridică au decis prin vot că solicitările Opoziţiei nu sunt întemeiate.

Reprezentanţii Puterii în comisia Juridică au reuşit să respingă solicitările PSD şi PNL de sancţionare a Robertei Anastase pentru încălcarea Regulamentului cu doar un vot în plus faţă de Opoziţie. Votul care a făcut diferenţa a venit din partea deputatului aparţinând minorităţilor.

„Practic, ne-au umilit”, a spus la sfârşitul şedinţei liberalul Ciprian Dobre, membru al comisiei. În schimb, preşedintele comisiei, democrat-liberalul Daniel Buda, a declarat, mulţumit, că „s-a constatat că nu este vorba despre niciun fel de abatere din partea doamnei preşedinte şi că cele circumscrise în sesizările formulate nu au niciun fel de suport în realitate”.

Şedinţa Comisiei a fost una fulger, care a durat mai puţin de trei sferturi de oră, deputaţii PDL grăbindu-se să ajungă la întâlnirea cu premierul Emil Boc, care se desfăşura tot în Camera  Deputaţilor. Deputaţii jurişti nu au permis jurnaliştilor să asiste la şedinţă, Daniel Buda invocând un articol din Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că sesizările privind abateri disciplinare ale parlamentarilor se discută în şedinţe cu uşile închise.

Social-democraţii au depus în urmă cu câteva luni două sesizări împotriva Robertei Anastase. Una dintre acestea reclama încălcarea Regulamentului la reluarea votului în cazul candidaturii lui Valer Dorneanu pentru un post de judecător la Curtea Constituţională.

Cealaltă sesizare viza situaţia în care ministrul Muncii, Ioan Botiş, a convocat Comisia de muncă deşi îşi pierduse calitatea de vicepreşedinte după ce devenise membru al Executivului. A treia sesizare a venit de la liberali după ce preşedintele Camerei a forţat inscrierea pe ordinea de zi a plenului a unei hotărâri privind includerea deputatului independent Eugen Nicolicea în Comisia pentru Regulament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite