Deputaţii, sfătuiţi să utilizeze mai eficient spaţiile şi să utilizeze becuri economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul de audit al PricewaterhouseCoopers privind eficientizarea activității Camerei Deputaților recomandă forului modificări în 10 arii, printre care separarea activităților de administrare a clădirii Parlamentului, repartizarea eficientă a spațiilor, utilizarea becurilor economice.

Potrivit auditului, Camera ar trebui să diminueze stocurile fără mișcare, să implementeze niște sisteme privind monitorizarea activităților -suport, să repartizeze eficient spațiile. "La repartizarea spațiilor se va proceda prin forțe proprii, împreună cu chestorii Camerei, la o identificare a tuturor spațiilor în vederea utilizării optime a acestora", se arată în raport. O altă recomandare vizează optimizarea cheltuielilor privind utilitățile prin retehnologizare și "prin modernizarea centralei de frig sau utilizarea numai de becuri economice, iar pentru viitor, realizarea unui audit energetic".
PWC recomandă separarea activităților privind administrarea clădirii Palatului, "care se poate realiza numai printr-o decizie politică, la nivelul conducerii celor două Camere", dar și înnoirea parcului auto prin leasing operațional, semnalând totuși că această procedură este interzisă în prezent potrivit OUG 34/2009.
Raportul mai recomandă eficientizarea proceselor de gestiune a documentelor, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri structurale, dar și centralizarea procesului de achiziții publice, care ar putea fi încheiată prin încheierea de acorduri-cadru pentru bunuri/servicii care se achiziționează în mod regulat, pentru care există o situație a consumului, fiind posibilă estimarea cu ușurință a cantităților minime și maxime care ar putea fi solicitate pe întreaga perioadă a acordului-cadru: combustibil , hârtie copiator, hârtie igienică și hârtie prosop, consumabile imprimante, service copiatoare, asigurări auto.
Totodată, se recomandă definirea și implementarea unor indicatori de performanță prin crearea unei aplicații informatice pentru stocarea, prelucrarea și urmărirea evoluției valorilor indicatorilor de performanță. Nu în ultimul rând, PWC propune eficientizarea proceselor bugetare, opinând că ar fi utilă crearea unor formulare -standard pentru toate compartimentele, care să permită facilitarea construcției bugetului Camerei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite