Deputaţii îşi secretizează absenţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

s-a opus propunerii de pedepsire, într-un fel sau altul, al celor de la IPP, a fost preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu. Discuţia în Biroul Permanent a fost declanşată de o

s-a opus propunerii de pedepsire, într-un fel sau altul, al celor de la IPP, a fost preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu.
Discuţia în Biroul Permanent a fost declanşată de o intervenţie a deputatului PSD Victor Ponta, care a cerut ca acest ONG să nu mai aibă acces la datele publice de pe site-ul Camerei. "Mi se pare că am îndurat destul de la aceşti mincinoşi ordinari", a spus Ponta. El a revenit şi, precizând că vorbeşte "pentru stenogramă", a spus că cei de la IPP sunt "o gaşcă de mincinoşi ordinari". "Cred că această doamnă directoare "baubau" caută mai mult să ne sperie, decât să facă ceva concret, să vină în sprijinul electoratului", a glumit deputatul PC Petru Călian pe seama numelui directoarei IPP, Violeta Bau. Parlamentarii din Biroul Permanent au profitat de discuţie pentru a anunţa că se opun unei propuneri mai vechi a preşedintelui Camerei, care ceruse ca motivarea absenţelor să fie publică. "Ce relevanţă are motivarea, deci, scrierea exactă cu ce şi-a motivat absenţa deputatul? Ce relevanţă are însăşi prezenţa la vot a deputatului sau, altundeva, în această sală, la ministere?", a filosofat deputatul UDMR Marton Arpad. După care şi-a răspuns singur: "Nu are nicio relevanţă faţă de banul public". Teoriile UDMR despre relaţia dintre absenţele parlamentarilor şi banii publici au fost însuşite în întregime şi de cei de la PRM. "Ei spun că are legătură cu banul public pe ideea simplistă că noi suntem plătiţi să fim prezenţi, ceea ce este fundamental greşit", a teoretizat deputatul PRM Augustin Bolcaş. Bogdan Olteanu, care, în general, pe parcursul discuţiilor i-a lăsat pe colegii săi să peroreze fără să-i întrerupă, i-a atras însă atenţia lui Bolcaş că în Regulamentul Camerei se prevede că celor absenţi nemotivat li se reduce indemnizaţia lunară. Răcoriţi după numeroasele insulte la adresa societăţii civile şi mulţumiţi de propunerea lui Marton Arpad ca toţi deputaţii să o dea în judecată pe directoarea IPP, deputaţii din conducerea Camerei au încheiat cerând un punct de vedere al mai multor instituţii în legătură cu definiţia datelor personale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite