Deputaţii, radiaţi de antenele de pe Palatul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul radiaţiilor electromagnetice din Camera Deputaţilor este aproape dublu faţă de maximul admis, reise din măsurătorile efectuate la începutul lunii februarie în Palatul

Nivelul radiaţiilor electromagnetice din Camera Deputaţilor este aproape dublu faţă de maximul admis, reise din măsurătorile efectuate la începutul lunii februarie în Palatul Parlamentului. Cele mai afectate sunt etajele superioare, unde funcţionează SECI - un organism de cooperare poliţienească între statele din Balcani -, această instituţie fiind plasată chiar sub antenele radio de pe Palatul Parlamentului. De fapt, o parte din antenele care produc aceste radiaţii aparţin chiar SECI, iar altele sunt ale unor reţele de telefonie mobilă. Potrivit măsurătorilor efectuate de o unitate militară a Ministerului Apărării, valoarea medie a câmpului electromagnetic, măsurată timp de şase minute, la etajul opt al Palatului Parlamentului, este de 18 W pe metru pătrat.

Nivelul maxim admis este de 10 W pe metru pătrat. Potrivit legii, personalul din instituţiile publice care lucrează în locuri unde funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice poate beneficia de un spor de până la 10% din salariul de bază.

Conducerea Camerei intenţionează ca, pe principiul "poluatorul plăteşte", să ceară instituţiilor şi firmelor care deţin aceste antene să acopere cheltuielile de creştere cu 10% a salariilor funcţionarilor parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite