Deputaţii cer presei să achite curentul dacă tot îi înjură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Camerei Deputaţilor discută din nou măsurile necesare pentru a ţine jurnaliştii la distanţă de aleşi Mai mulţi deputaţi din Biroul Permanent al Camerei s-au plâns că

Conducerea Camerei Deputaţilor discută din nou măsurile necesare pentru a ţine jurnaliştii la distanţă de aleşi

Mai mulţi deputaţi din Biroul Permanent al Camerei s-au plâns că televiziunile care transmit în direct de la parlament le consumă curentul şi le ocupă lifturile, iar estetica holului central este afectată de studiourile de ştiri.

"Toată lumea îşi bagă orice sculă, cu orice consum în prizele de la Camera Deputaţilor. Nu este vorba de un telefon mobil aici; sunt diferite aparate. Totuşi, mi se pare că, să plăteşti ca să fii şi înjurat, este cam prea larg pentru inima noastră", a spus deputatul PSD Eugen Nicolicea, cel care a deschis discuţia. Nicolicea s-a mai plâns că deputaţii stau "la coadă" la lifturi atunci când tehnicienii televiziunilor sosesc la parlament pentru a-şi instala aparatura. "Această transparenţă (...) devine una caraghioasă", a afirmat şi deputatul UDMR Kelemen Hunor, care a susţinut că fotoreporterii şi cameramanii "stau în braţele" parlamentarilor şi îi filmează pe aceştia cum votează. Opinia sa a fost împărtăşită şi de deputatul PRM Lucian Bolcaş, care a cerut să fie rezolvată şi problema ţinutei în care se prezintă presa la şedinţele Camerei Deputaţilor. "Solicit biroului de presă de pe acum, indiferent de acces, să solicite ziariştilor o ţinută decentă în cadrul Palatului Parlamentului", a declarat Bolcaş.

Costume noi pentru gardienii parlamentului

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Georgeta Ionescu, le-a spus deputaţilor că problemele lor ar putea fi rezolvate prin modificarea regulamentului după care funcţionează relaţia cu presa. Ea a apreciat că personalul de pază nu are costumaţia necesară pentru a se impune în faţa ziariştilor, aşa că acesta ar trebui schimbat. "V-aş propune, pentru că nu este singurul capitol sensibil în relaţia cu presa, să avem, de asemenea, în sală, un personal prezent, care să asigure o anumită ordine în sală pentru persoanele invitate şi pentru presă, dintre salariaţii cu atribuţii în afaceri interne ai direcţiei de resort. Sigur că ei ar trebui şi echipaţi corespunzător, ca să dea un aer de distincţie şi de decenţă al prezenţei lor acolo", a susţinut Georgeta Ionescu. Kelemen Hunor s-a plâns însă că echipa de pază "era undeva la odihnă" atunci când cameramanii şi fotoreporterii filmau ce notiţe făcea în agendă.

Mi se pare că, să plăteşti ca să fii şi înjurat, este cam prea larg pentru inima noastră
Eugen Nicolicea
deputatul PSD

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite