Deputaţii, trimişi forţat în concediu câte patru zile în noiembrie şi decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii îşi vor lua patru zile de concediu forţat în săptămâna 16-19 noiembrie şi alte patru zile în decembrie, în timp ce angajaţii Camerei vor avea o singură zi liberă fără plată în noiembrie, potrivit unei decizii a conducerii forului legislativ.

CITIŢI ŞI:


Galaţi: Concediul forţat al Ambulanţei se poate măsura în vieţi pierdute


În această săptămână deputaţii vor lucra o singură zi. De asemenea, deputaţii se vor afla în concediu fără plată şi în zilele de 2,3, 7 şi 8 decembrie.

Biroul Permanent al Camerei a decis şi diminuarea sumei forfetare acordată deputaţilor cu 15,5 % atât pentru noiembrie, cât şi pentru decembrie.

În privinţa salariaţilor Camerei Deputaţilor, Biroul Permanent a decis ca aceştia să aibă o singură zi liberă fără plată în noiembrie, pe data de 30, urmând ca, pentru reducerea cheltuielilor aferente acestora pe luna decembrie, conducerea Camerei să găsească o altă soluţie.

La rândul său, social-democratul Valeriu Zgonea a declarat că o soluţie pentru ca angajaţii Camerei să nu mai fie trimişi în concediu fără plată în luna decembrie ar fi ca deputaţii să renunţe la primirea în avans, pentru luna ianuarie, a indemnizaţiilor şi a sumelor forfetare.

De asemnea, o altă soluţie ar fi reducerea unor sporuri pe care le primesc unii angajaţi ai Camerei cu salarii foarte mari. Deputatul PSD a susţinut că angajaţii Camerei cu un venit de până la 15 milioane pe lună nu ar trebui să fie afectaţi de reducerea cheltuielilor de personal.

Senatorii şi funcţionarii Senatului vor avea trei zile de concediu fără plată luna aceasta, pe 19, 20 şi 27 noiembrie. Senatorii şi angajaţii acestui for legislativ au avut prima zi de concediu fără plată pe 13 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite