Deputaţii, lăsaţi de NATO fără bani de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile summitului NATO au lăsat o gaură de miliarde în bugetul Camerei. Camera Deputaţilor are de primit 25 de milioane de lei noi de la Guvern. Din lipsă de bani, cazarea aleşilor pe anul acesta nu a fost plătită.

Potrivit secretarului general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, Camera are de primit de la Guvern 25 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro, la cursul din aprilie de 3,53 lei pentru un euro).

„Când am început pregătirile pentru organizarea summitului, ni s-a spus să folosim banii din bugetul nostru, că îi vom primi înapoi. Nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat acest lucru şi nu există nicio şansă să-i mai primim anul acesta”, a declarat Gheorghiof. "Trebuie să-i primim (banii - n.red.) din punga bugetară", susţine secretarul general al Camerei. El s-a declarat mulţumit totuşi că evenimentul din aprilie a fost un succes.

Din cauza cheltuielilor foarte mari, Secretariatul General a fost nevoit să nu plătească alte servicii, printre care şi costurile cazării la hotel a deputaţilor din afara Bucureştiului. Pentru a rezolva situaţia, Gheorghiof a cerut conducerii Camerei să aprobe schimbarea destinaţiei unor fonduri din bugetul pe 2008.

„Pentru a putea acoperi aceste sume, am găsit o diferenţă pe care numai dumneavoastră, Biroul Permanent, poate să o aprobe, o diferenţă de 1.355.420 lei noi (354.821 euro), ca să putem să acoperim deficitul pentru cheltuielile efectuate cu organizarea summitului NATO pentru că altfel suntem într-o situaţie în care, practic, cheltuielile de capital şi cheltuielile cu iluminat şi întreţinere nu avem cum să le acoperim”, le-a spus, săptămâna aceasta, secretarul general al forului legislativ membrilor Biroului Permanent.

image

Ni s-a spus să folosim banii din bugetul nostru, că îi vom primi înapoi.

image


Titu Gheorghiof
secretar general al Camerei Deputaţilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite