"Deputaţii jurişti interpretează Constituţia în dosarul Zambaccian"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor vor depune, cel mai probabil astăzi, raportul prin care se pronunţă în favoarea lui Adrian Năstase şi împotriva DNA. 18 dintre

Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor vor depune, cel mai probabil astăzi, raportul prin care se pronunţă în favoarea lui Adrian Năstase şi împotriva DNA.

18 dintre deputaţii jurişti au votat, miercuri, recomandarea ca plenul să se pronunţe împotriva declanşării urmăririi penale a liderului social-democrat.

Singurii care s-au opus soluţiei propuse de comisie au fost reprezentanţii PDL.

Unul dintre europarlamentarii PDL, Nicolae Vlad Popa, a declarat ieri că decizia de la Bucureşti a stârnit consternare în rândul politicienilor de la Strasbourg.

"Această decizie, pe care o numesc iresponsabilă, a unui număr de deputaţi poate prejudicia în mod direct cauza României, putând să se ajungă chiar la activarea clauzei de salvgardare", a spus Popa.

O altă reacţie vehementă a venit din partea Transparency International (TI), care a apreciat că deputaţii jurişti interpretează Constituţia. "TI îşi exprimă indignarea cu privire la modul în care Comisia Juridică înţelege să aplice dispoziţiile Constituţiei privind avizarea începerii urmării penale pentru foştii miniştri care au calitatea de deputat şi să respecte principiul separaţiei puterilor în stat", afirmă TI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite