Deputaţii se caută prin buzunare pentru Congresul Românilor de Pretutindeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea camerei Deputaţilor a solicitat Ministerului de Finanţe să-i suplimenteze bugetul pentru a putea organiza Congresul Românilor de pretutindeni, care va costa în jur de 900 de mii de lei, adică peste 200.000 de euro. 

Deputatul PSD de diaspora Tudor Panţâru a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor să organizeze, în perioada 13-15 iunie, Congresul Românilor de pretutindeni, la care ar urma să participe peste 300 de persoane.

Potrivit scrisorii primite la Biroul Permanent, Congresul va costa 908.800 de lei din care 180.000 de lei cazarea participanţilor, 96700 masa şi cheltuielile de protocol, 559.000 transportul şi 8600 transportul intern.

Potrivit Legii privind sprijinul românilor de pretutindeni, Congresul Românilor de pretutindeni se organizează anual, în ţară sau în străinătate, de către Biruourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar cheltuielile se suportă de către Camera Deputaţilor.

Anul acesta Camera Deputaţilor nu are prevăzut în buget fonduri pentru acest eveniment, astfel încât conducerea a fost nevoită să apeleze la Ministerul de Finanţe pentru găsirea unei soluţii. „În ultimii ani nu a mai avut loc acest Congres, dar oportunitatea organizării nu o apreciez eu", a declarat secretarul general al camerei, Gheorghe Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite