Deputatii au acceptat revocarea presedintelui Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatii au acceptat, ieri, la mai bine de o luna si jumatate de la inceperea dezbaterilor in plen, o prevedere din noul Regulament care permite revocarea presedintelui forului legislativ inainte de

Deputatii au acceptat, ieri, la mai bine de o luna si jumatate de la inceperea dezbaterilor in plen, o prevedere din noul Regulament care permite revocarea presedintelui forului legislativ inainte de expirarea mandatului, prin votul majoritatii deputatilor.
Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Miron Mitrea, Adrian Nastase aflandu-se intr-o vizita oficiala la Bruxelles. In pofida intelegerii cu puterea, parafata in cursul diminetii, reprezentantii opozitiei nu s-au lasat usor invinsi, sustinandu-si de la tribuna toate amendamentele care impiedicau inlocuirea presedintelui Camerei. Propunerile au fost respinse rand pe rand, in cele din urma 171 de deputati declarandu-se de acord cu amendamentul de schimbare a presedintelui, in timp ce 112 au votat impotriva. Armistitiul pentru deblocarea activitatii parlamentului a facut totusi ca lucrarile din plen sa mearga ca unse. Imediat dupa pauza de pranz, alesii au votat in unanimitate introducerea in proiectul de hotarare privind adoptarea noului Regulament a unui articol care stipuleaza ca documentul intra in vigoare odata cu publicarea sa in ,Monitorul Oficial" dar se aplica la 25 de zile calendaristice de la publicare. Textele Regulamentului au fost trecute fara poticnelile procedurale de pana acum. Singurele propuneri de modificare a regulamentului redactat de Comisia speciala au apartinut fostului peremist Anghel Stanciu, care a insistat pentru acordarea dreptului deputatilor independenti de a se organiza intr-un grup parlamentar propriu si pentru alte avantaje ce decurg de aici. Toate ideile lui Stanciu au fost trantite cu o majoritate zdrobitoare, astfel incat deputatii au reusit sa ajunga in timp record la articolul 25 si sa adopte primul alineat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite