Deputaţii au adoptat proiectul legii funcţionarilor publici, deşi Opoziţia a boicotat votul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţial, deputaţii au aprobat legea lustraţiei
Iniţial, deputaţii au aprobat legea lustraţiei

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, cu 172 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere, proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL.

Anterior, deputaţii PSD şi PNL au anunţat că nu participă la şedinţa în care se dă vot la statutul funcţionarilor publici. Deputatul social-democrat Valeriu Zgonea a precizat că PSD va contesta la Curtea Constituţională acest act normativ, pe motivul încălcării procedurilor parlamentare. Astfel că, echipa PSD lucrează împreună cu echipa PNL.

După ce Opoziţia a plecat din sală, secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL) a afăcut apelul nominal şi a anunţat că mai sunt prezenţi 174 de deputaţi. Pentru a trece, legea avea nevoie de minimum 167 de voturi.

Un număr de 172 de deputaţi au votat în favoarea proiectului, astfel că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că proiectul a fost adoptat.

După anunţarea rezultatului, Zgonea a afirmat că Dumitru Pardău a anunţat prezenţi şi deputaţi care nu erau în sală, contestând faptul că în sală ar fi fost 174. Totodată, social-democratul a criticat şi  şi faptul că votul asupra proiectului de lege s-a dat prin ridicarea mâinii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite