Depunerea moţiunii nu linişteşte apele în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesediştii au depus, ieri, moţiunea de cenzură intitulată "1.000 de zile de haos - sfârşitul guvernării de dreapta". Titus Corlăţean a declarat că moţiunea este semnată de 139 de

Pesediştii au depus, ieri, moţiunea de cenzură intitulată "1.000 de zile de haos - sfârşitul guvernării de dreapta". Titus Corlăţean a declarat că moţiunea este semnată de 139 de parlamentari.

După depunerea şi înregistrarea moţiunii, preşedinţii celor două Camere, Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, s-au întâlnit pentru a stabili calendarul dezbaterilor în parlament.

Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, după şedinţa grupului parlamentar al PSD din Cameră, că actuala conducere a PSD şi, în principal, cei care au avansat iniţiativa depunerii moţiunii de cenzură trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru acest demers.

"Eu nu am o foarte mare preocupare privind viitorul domnului Geoană. Cred că ştie să şi-l apere singur şi ştie să lucreze pentru el", a afirmat Năstase. Fostul premier a spus că se aştepta ca cei care au purtat negocieri cu

Traian Băsescu şi celelalte partide să prezinte formal discuţiile pe care le-au avut, pentru a se putea ajunge la un vot "inteligent şi raţional". "E firesc ca cei care au negociat, ca cei care au discutat cu Traian Băsescu, care au discutat poate cu reprezentanţii altor partide, să prezinte, între momentul depunerii moţiunii şi momentul votării sale eventuale, aceste elemente", a mai spus Năstase.

PNL contează pe absenţii de la vot

Liberalii sunt convinşi că moţiunea de cenzură nu va trece de parlament. "Nu a existat şedinţă comună a parlamentului la care să nu lipsească minimum 50 de senatori şi deputaţi", ne-a declarat un reprezentant al conducerii liberale.

azându-se pe această strategie, liberalii refuză în continuare orice înţelegere care să includă cooptarea PSD la guvernare. Liderii partidului au negat categoric, ieri, existenţa unui pact între Geoană şi Tăriceanu, variantă anunţată de surse social-democrate.

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a făcut publică însă o soluţie. "Ieşirea din această criză este un moratoriu până după alegerile europene şi continuarea mandatului guvernului, eventual cu alegeri anticipate în sensul de a avea alegeri parlamentare şi locale în acelaşi timp, la începutul anului viitor", a declarat Meleşcanu. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite