Democraţii pun tunurile pe parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat şi Traian Băsescu au planuri mari pentru perioada de după referendumul din 19 mai - pe care sunt siguri că îl vor câştiga, dar nu se ştie cum le vor pune în aplicare.

Partidul Democrat şi Traian Băsescu au planuri mari pentru perioada de după referendumul din 19 mai - pe care sunt siguri că îl vor câştiga, dar nu se ştie cum le vor pune în aplicare. Băsescu a anunţat deja că, după ce el se va întoarce la Cotroceni, va cere demisia celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa.

Cum este aproape sigur că solicitarea sa va fi ignorată, PD caută o soluţie legală. "După referendum, vom demara o campanie de strângere de semnături - şi le vom obţine - pentru modificarea Constituţiei, astfel încât, dacă poporul a înfrânt voinţa parlamentului, acesta să fie autodizolvat", a anunţat Emil Boc, ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD. Potrivit Legii fundamentale, revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de preşedintele României la propunerea guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. Propunerea trebuie să treacă de votul parlamentului, fiind necesare cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum. Boc nu a putut spune, ieri, ce va face dacă parlamentul va respinge propunerea aceasta de revizuire a Constituţiei.

Vom demara o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei
Emil Boc

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite